Over dit recept...
Ik vind paprika’s heerlijk. Gewoon als tussendoortje, door mijn salade, maar ook door het eten. Eigenlijk heb ik altijd paprika’s in huis. Wist je trouwens dat paprika’s ook heel erg goed voor je zijn en ten opzichte van andere groentesoorten soms een meer geconcentreerde hoeveelheid aan vitamines bevatten?
In dit recept besloot ik daarom de paprika eens in de spotlight te zetten. Nu het zonnetje weer terug komt dacht ik direct aan een frisse garnalencocktail met een dressing van gerookte paprika.
Super simpel en snel gemaakt.
Ingrediënten
-
1/2 gerookte paprika
-
1/2 paprika in kleine blokjes gesneden
-
1/3 komkommer in blokjes gesneden
-
170 gram Griekse yoghurt
-
1 teentje gerookte knoflook
-
100 gram knoflookgarnalen
-
½ sjalot fijngesneden
-
Snuf zout
-
Scheutje olijfolie
-
Mini croutons tomaat olijf
-
Bieslook gesneden
-
70 gram Grana Padano flakes
-
Schijfje citroen
Bereidingswijze
-
Rook als eerste de have paprika en het knoflookteentje. Dit kan in de oven maar ik heb dit op een gaspit van mijn fornuis gedaan vanwege de kleine hoeveelheid.
-
In een blender voeg je de gerookte paprika en knoflook, de yoghurt, de sjalot, een snuf zout, een scheutje olijfolie, en de kaas flakes samen. Mix dit tot een gladde dressing. Stel eventueel de smaak bij met wat zout.
-
Snijdt de paprika en komkommer in kleine blokjes, en de bieslook fijn.
-
Neem een mooi glas waarin je de cocktail kunt opbouwen.
-
Start met een laagje croutons, en vervolgens een beetje dressing. Daarna een laagje komkommer. Hier bovenop de garnalen, dan de paprika en als laatste weer croutons en dressing.
-
Maak de cocktail af met een schijfje citroen en wat bieslook. Als het goed is kun je mooi de laagjes zien.
Serveer de cocktail als voorgerecht of als lunch.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties