Over dit recept...
Na de vegetarische enchiladas van vorige week had ik nog wat groente tortilla’s over. Niet alleen zijn ze super lekker en gezond maar de kleurtjes brengen echt een feestje op je bord.
Ik besloot er daarom een heerlijke en makkelijke lunch van te maken. Het fijne is dat je het een dag van te voren klaar kunt maken en mee kunt nemen naar het werk.
Dit zit er in de wraps…
Ingrediënten
- 2 groente tortilla’s
- 2 eieren
- Beetje peterselie
- 2 eetlepels hummus
- 2 eetlepels roomkaas
- Paprika in kleine blokjes
- Komkommer in dunne plakjes
- 6 Kipfilet plakjes
- Handje babyspinazie/sla voor opmaak
- Plastic folie
Bereidingswijze
- Kluts de eieren en voeg een beetje zout en wat fijngesneden peterselie toe.
- Maak er twee dunne ronden omeletjes (als een pannenkoekje) van ter grootte van de tortilla’s. Laat ze afkoelen.
- Snij vast je paprika en komkommer en zet apart.
- Op een plat oppervlak leg je de tortilla vellen en smeer hier een lepel hummus over tot aan de randjes.
- Leg hier de omelet overheen en smeer de roomkaas over de omelet.
- Strooi hier de blokjes paprika over en leg er 3 plakjes kipfilet overheen. Druk het een beetje aan zodat het goed plakt aan de roomkaas.
- Als laatste leg je de plakjes komkommer er op.
- Nu komt het leuke deel, we gaan de tortilla’s oprollen. Doe dit heel voorzichtig en zo strak mogelijk.
- Rol de wraps dan strak op in plastic folie en draai de uiteindes dicht.
- Leg de wraps minimaal 1 uur in de koelkast of tot de volgende dag.
- Wanneer je de wraps wilt serveren pak je ze voorzichtig uit en leg je ze op een snijplank. Veeg eventueel vocht af.
- Met de naad naar beneden snij je met een gekarteld tomaatmesje heel snel de rolletjes. Probeer aan weerszijden van het mes een vinger te houden zodat de wrap niet uit elkaar valt.
- Maak een mooi bordje op met babyspinazie of sla en leg de rolletjes hier mooi op.
En voilá, een lekkere en kleurrijke lunch staat voor je klaar!
Eet smakelijk.
Reactie plaatsen
Reacties