Oven Omelet met Groenten

Gepubliceerd op 23 januari 2020 om 08:00

Over dit recept...

Hou jij ook van ‘meal preppen?’
Ik vind het fijn om op zondag vast wat maaltijden voor de hele week voor te bereiden. Vooral als het om mijn ontbijt en lunch gaat. Ik merk dat wanneer ik dit niet doe toch vaak minder gezonde keuzes maak uit gebrek aan tijd.

Om ervoor te zorgen dat ik doordeweeks ook gezond eet maak ik meestal salades, pancakes, of deze oven omelet van te voren klaar. Ik verdeel het in porties en ik ben de rest van de week good to go!

Hoe maak je deze oven omelet met lekker veel groenten?
Dit heb je nodig voor 6 porties.

 

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • Snuf zout en peper naar wens
  • 1 theelepel knoflookpoeder (maatschepje)
  • Twee handen vol broccoli roosjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 stengels salade ui in ringetjes gesneden

 

Optioneel:

  • Bacon plakjes
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Kluts de eieren met de kruiden
  3. Giet dit in een ovenschaal van ongeveer 30cm x 20cm de geklutste eieren
  4. Leg hier de broccoli roosjes verspreidt in en strooi de gesneden paprika er ook bij.
  5. Doe het zelfde met de rode ui en de helft van de salade ui.
  6. Als je ervoor kiest om bacon plakjes toe te voegen dan kun je ze er bovenop leggen.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de omelet in ongeveer 25 minuten gaar. Je zult zien dat het opzwelt. Geen zorgen, wanneer je het uit de oven haalt zakt het weer.  
  8. Als de omelet gaar is haal je het uit de oven en strooi je er de geraspte kaas overheen. Zet het even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
  9. Laat de omelet afkoelen en verdeel het in porties.

 

Je kunt het lekker zo opeten of combineren met een salade.

Handig toch?

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.