Over dit recept...
Ik vind tonijn erg lekker, zowel vers als uit blik. Ik heb dan ook altijd wat blikjes in huis. In dit recept zie je hoe je van tonijn uit blik een heerlijke lunch kunt maken. Je kunt het door een salade mengen, of op groentebroodjes zoals ik heb gedaan.
Ingrediënten
- 2 groentebroodjes
- 1 blikje tonijn op water
- 1/2 theelepel knoflookpoeder (maatlepel)
- 1/2 theelepel milde paprikapoeder (maatlepel)
- Zout naar wens
- Snufje cayennepeper
- Verse peterselie fijngesneden
- Scheutje olijfolie
- Tomaatjes, komkommer, en sla
- Eventueel wat knoflooksaus
Bereidingswijze
- Laat de tonijn goed uitlekken in een fijne zeef en pluis het met een vork.
- Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur en voeg hier de tonijn aan toe samen met alle kruiden. Bak dit goed tot alle kruiden opgenomen zijn.
- Voeg als laatste de fijngesneden peterselie toe en laat afkoelen.
- Bereid de groentebroodjes volgens de instructies op de verpakking in de oven en laat ze een beetje afkoelen.
- Was en snij de tomaatjes, komkommer, en de sla en zet apart.
- Snij de broodjes over 1 zijde open zodat er er een soort zakje ontstaat.
- Smeer wat knoflooksaus over de binnenkant en vul het om en om met de rauwkost en de tonijn.
- Maak het eventueel weer af met een beetje knoflooksaus bovenop.
En je heerlijke lunch is klaar...
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties