Lunchbroodjes met Gekruide Kalfsschnitzel

Gepubliceerd op 26 maart 2021 om 07:00

Over dit recept...

Het is bijna Pasen!
Weer een moment om zelf de slingers op te hangen. En dat lukt zeker met deze heerlijke gevulde broodjes.
Heb je een gezellige lunch gepland met je dierbaren, dan mogen deze zeker niet ontbreken.

De broodjes zijn gevuld met gekruide kalfsschnitzel reepjes van Peter’s Farm®.
Hier wordt op verantwoorde wijze premium kalfsvlees geproduceerd waarvan je de herkomst kunt traceren.
Serveer er een heerlijke zoete aardappelsoep bij en smullen maar!

Wat je nodig hebt voor 10 stuks?

Ingrediënten

Vlees en marinade

  • 800 gram premium kalfsschnitzels van Peter’s Farm®

  • 1 eetlepel witte wijn azijn

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel vloeibare boter

  • 1,5 theelepel zout

  • 1,5 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

  • 2 theelepels knoflookpoeder

  • Een mespuntje cayennepeper

  • 1,2 theelepel komijnpoeder

     

     

En daarnaast...

  • 1 kleine ui in halve ringen

  • 200 gram bevroren paprikareepjes

  • 5 verse broodjes met knapperige korst (bijv. Turkse puntjes, of Surinaamse broodjes)

  • Handvol geraspte kaas

  • Paar blaadjes verse basilicum

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand

  2. Snijd de kalfsschnitzels in reepjes.

  3. Meng alle ingrediënten van de marinade en doe dit bij de reepjes. Schep goed om en zet het vlees minimaal 30 minuten apart zodat de marinade in kan trekken.

  4. In de tussentijd bereid je de broodjes voor. Snij de broodjes door midden en hol ze uit. Dit doe je door de binnenkant eruit te plukken, maar wel zo dat de randen niet te dun zijn.

  5. Snijd de ui in halve ringen en fruit ze in een klein scheutje olijfolie in een hapjespan.

  6. Voeg dan ook de paprikareepjes toe en bak ongeveer 2 minuten mee.

  7. Schep de ui en de paprika over naar een apart bord en maak de pan schoon.

  8. Bak nu de kalfsschnitzel reepjes gaar en mooi bruin.

  9. Voeg de ui en de paprika dan weer toe aan de pan met het vlees en schep een paar keer om.

  10. In een ovenschaal zet je de broodjes met de uitgeholde kant naar boven naast elkaar. Het liefst zo dat ze rechtop staan.

  11. Vul elk broodje met de kalfsschnitzel reepjes. Je mag ze best goed vullen tot aan de rand.

  12. Strooi dan een handvol geraspte kaas over de gevulde broodjes en zet in de oven.

  13. Laat ze ongeveer 5 minuten onder de grill staan tot de kaas gesmolten is. Blijf er wel bij want het gaat heel snel.

  14. Zodra de kaas gesmolten is haal je de broodjes uit de oven.

  15. Snijd de basilicum fijn en strooi over de broodjes.

 

En klaar.
Serveer de broodjes warm.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.