Over dit recept...
Wat is er lekkerder dan een frisse knapperige koolsla bij de BBQ?
Wat mij betreft mag deze niet ontbreken als bijgerecht.
En al helemaal niet deze skinny variant waar je eindeloos van kan eten.
Deze skinny koolsla bevat zoveel mogelijk gezonde ingrediënten.
Dus kom maar op met die zomerzon!
Dit heb je nodig om deze heerlijke koolsla te maken...
Ingrediënten
-
2 grote wortels
-
200 gram witte kool in fijne reepjes
- 300 ml magere yoghurt
- 5 eetlepels olijfolie
- Sap van een halve citroen
- 1 eetlepel pure honing
- 1 theelepel zout
- Een mespunt knoflookpoeder
- Een snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
-
Was de wortels en schil ze. Rasp ze daarna met de hand of in een keukenmachine grof.
- Was en snijd de witte kool in fijne reepjes. Laat goed uitlekken.
- In een grote kom meng je alle ingrediënten voor de dressing. Van de yoghurt tot aan de nootmuskaat. Proef of het naar wens smaakt en stel eventueel wat bij.
- Voeg dan om en om een handvol witte kool en wortel toe. Schep tussendoor steeds om. Doe dit tot alles gemengd is.
- Dek de kom dan af met plastic folie en zet weg in de koelkast.
- Laat de koolsla minimaal 2 uur in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Haal de koolsla ongeveer een half uur voor gebruik uit de koelkast en geniet!
Serveer bij een BBQ of gewoon als aanvullingen op een ander heerlijk zomergerecht.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties