Aardappel Tonijn Tortilla

Gepubliceerd op 30 juli 2021 om 07:00

Over dit recept...

Sommige gerechten zijn gewoon gemaakt voor de zomer. Dat geldt naar mijn mening ook zeker voor dit recept.
Mijn moeder maakt al jaren de heerlijkste aardappel tortilla. Op heerlijk warme zomerdagen eten we het met een frisse salade.
Makkelijk te maken en je kunt er alle kanten mee uit. Gebruik vooral wat je nog in de koelkast over hebt, en combineer naar wens met bijvoorbeeld chorizo, tonijn of houd het vega.

In dit recept zijn we voor tonijn gegaan. Eigenlijk heb je naast de ingrediënten alleen nog een goede hapjespan nodig, en wat handigheid. In de video kun je de bereiding stap voor stap volgen,

Dus, aan de slag! 

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 6 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen

  • 12 eieren
  • 300 gram uitgelekte en geplozen tonijn
  • 400 gram doperwten/ wortel mix
  • Handvol peterselie fijngesneden
  • 2 theelepels zout
  • Een snuf zwarte gemalen peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 ui gesnipperd
  • Een scheut olijfolie
  • Plantaardige olie om in de bakken

Bereidingswijze

  1. Bereid alle ingrediënten voor en zet ze klaar.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Verhit de olie en bak de aardappelblokjes gaar maar niet bruin.
  4. Breek dan alle eieren in een grote kom en klop ze los.
  5. Voeg de gebakken aardappelblokjes, de gepluisde tonijn, de ui, en de groenten eraan toe.
  6. Knip of snijd de peterselie fijn en doe dit er ook bij.
  7. Voeg er dan ook het zout en de kruiden bij en goed mengen maar. 
  8. In een hapjespan verwarm je een scheut olijfolie.
  9. Doe er dan het tortilla mengsel bij en verspreid goed over de pan.
  10. Dek de pan af en kook op zacht vuur de tortilla in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  11. Neem dan een groot bord of een plat deksel en draai de tortilla om. Laat deze nu met de ongebakken zijde weer in de pan zakken. Dit is het stuk waar je wat handigheid voor nodig hebt. Laat dan weer ongeveer 10 minuten bakken, nog steeds op zacht vuur.
  12. Controleer met een satéprikker of de tortilla van binnen gaar is. Als de prikker droog terugkomt is het zover.
  13. Draai de tortilla deze keer om op het bord waarop je het gaat serveren.
  14. Dek het bord af met aluminiumfolie en laat 5-10 minuten rusten, Maak in deze tussentijd de salade.
  15. Daarna kun je lekker aan tafel.

 

Snijd de tortilla in punten, en serveer met de salade.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.