Over dit recept...
De zomervakantie is voorbij. Ondanks dat het altijd een bitterzoet gevoel bij me opwekt kijk ik toch ook wel weer uit naar meer structuur in onze dagen en vooral ons eten.
Gezond en op tijd eten blijft wel een uitdaging in alle drukte, toch probeer ik hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Maar hoe krijg je dit voor elkaar?
De nieuwe groenten wraps van Santa Maria helpen je hier een handje bij. De Wortel en Bieten Wraps bevatten veel groenten en zien er bovendien geweldig uit. Je kunt dus lekker creatief zijn. Dat is precies wat ik met dit recept gedaan heb.
Want wie zegt hier nu nee tegen? Deze lunch is echt een feestje en zo makkelijk om samen met de kinderen voor te bereiden. Vooral in de toffe lunchbox van Santa Maria x MyMepal met onze eigen naam erop.
Natuurlijk kun jij ook proeven van de nieuwe groente tortilla’s! En bovendien maak je kans op een gepersonaliseerde lunchbox. Gewoon door mee te doen aan de winactie via Santa Maria. Deze staat sinds 14 september online.
Dit is mijn versie, maar ik ben natuurlijk benieuwd; hoe zou jij deze smakelijke wraps vullen?
Genoeg gezegd, op naar het recept!
Ingrediënten
Voor ongeveer 6 personen
-
3 wortel wraps van Santa Maria
-
5 eieren
-
Een mespuntje aromazout
-
Boter om in te bakken
-
Santa Maria American Ranch Dip Mix
-
150 ml magere yoghurt
-
9 plakjes gerookte kipfilet
-
¼ komkommer in slierten
-
½ paprika in reepjes
-
1 tomaat in dunne plakjes
Voor de avocado dip:
- ½ rijpe avocado
- 1 eetlepel magere yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- Een snufje zout
- Een snufje zwarte peper
Bereidingswijze
-
Leg de wraps vast klaar.
-
Klop de eieren los met het aromazout
-
In een kleine koekenpan doe je wat boter en giet je steeds 1/3 van het geklopte ei.
-
Leg er direct een wrap bovenop en bak de omelet gaar.
-
Leg de omelet wrap op een bord met keukenpapier en bak de andere twee ook. Leg
-
steeds een vel keukenpapier tussen de wraps.
-
Laat ze afkoelen en bereid ondertussen de andere ingrediënten voor. Was en snijd de groenten en meng de American Ranch Dip Mix met de yoghurt.
-
Leg dan de wraps op een plat oppervlak en besmeer ze met de yoghurt dip. Leg er de plakjes kipfilet op, en tenslotte de rauwkost.
-
Rol de wraps voorzichtig maar toch strak op. Verpak ze met plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast. Zo krijgen ze wat vorm en kun je ze straks makkelijk in plakjes snijden.
-
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de avocado dip en prak alles fijn.
-
Snijd de gevulde wraps in plakken van ongeveer 1,5 cm en serveer ze zo, of rijg ze voor een extra tof effect op een spiesje.
Serveer met de avocado dip en smullen maar!
Reactie plaatsen
Reacties