Over dit recept...
Ik heb deze week gekozen om een zoet ontbijtrecept met jullie te delen. Uiteraard kun je dit totaal aanpassen naar jouw eigen wens.
Wat me opviel is dat deze wafels echt in een handomdraai te maken zijn. Wel heb je hiervoor een wafelijzer nodig.
Met dit recept kun je 5 grote wafels maken.
Ingrediënten
- 380 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- Een snufje zout
- 3 eetlepels suiker
- 2 eieren
- 380 ml melk
- 6 eetlepels (maatschep) plantaardige olie
- 1 theelepel (maatschep) vanille extract
- Kokosyoghurt
- Handje frambozen
- Handje blauwe bessen
- Honing
- Poedersuiker
Bereidingswijze
- Doe alle droge ingrediënten samen in een grote kom en mix dit met een garde.
- Voeg vervolgens de melk als eerste toe en meng dit. Hierna volgen de eieren, de olie, en de vanille extract.
- Klop alles handmatig met een garde tot een glad beslag.
- Verhit in de tussentijd het wafelijzer en vet deze in. Het invetten herhaal je bij het maken van elke wafel. Ik gebruik hiervoor een spray, dat vind ik het makkelijkste.
- Wanneer het wafelijzer goed verhit is voeg je beslag toe in het midden van het ijzer. Ik doseer het beslag graag met een ijslepel. Mijn ervaring is dat 2 flinke scheppen voldoende zijn per keer.
- Het aantal minuten waarbinnen de wafel klaar is hangt af van het type ijzer dat je gebruikt. Bij mij is dit ongeveer 4-5 minuten. Maar je komt al een heel eind door af en toe stiekem te kijken en de wafel eruit te halen wanneer het goudbruin is.
- Beleg de wafel met ongeveer 4 eetlepels kokosyoghurt en strooi het fruit erover. Om het af te maken voeg je nog wat honing en poedersuiker er aan toe.
Eet smakelijk!!!
Reactie plaatsen
Reacties