Over dit recept...
Als een van mijn eerste recepten deelde ik deze broodjes met jullie. In eerste instantie in een hartige versie, en deze keer in een zoete variant. Ik bedacht me later dat deze broodjes ook heerlijk bij het ontbijt zijn en heb ervoor gekozen een guave marmelade vulling toe te passen. Je kunt er natuurlijk een andere marmelade of jam soort naar wens voor gebruiken. Een ding is zeker, het huis geurt hemels lekker als je deze broodjes in de ochtend bakt!
Ingrediënten
- 500 gram tarwemeel
- 7 gram droge instant gist
- 15 gram suiker
- 8 gram zout
- 75 ml plantaardige olie
- 300 ml water
Voor de vulling
- Blokjes guave marmelade (te koop bij tropische toko's)
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed met een degenhaak tot een glad deeg. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
- Vet een andere kom in met bakspray en doe het deeg hierin. Dek af met plastic folie. Zoek een warm plekje en zet de kom hier gedurende een uur apart. Dit zorgt ervoor dat het deeg rijst en wel verdubbelt in omvang.
- Snijd de marmelade vast in dobbelsteentjes.
- Een uur later neem je het verdubbelde deeg en leg je dit op een met meel bestoven oppervlak.
- Kneed alle lucht er uit en verdeel in 10 gelijke stukjes. Maak hier platte pannenkoekjes van.
- Vul deze elk met een blokje marmelade en vouw de randjes naar boven zodat een soort tuitje hebt. Dit druk je een beetje naar binnen en laat dit aan de onderkant zitten. Vorm het bolletje en leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Herhaal dit met alle bolletjes.
- Dek de bolletjes weer af en laat ze 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden (alleen onderzijde).
- Als de bolletjes weer wat gerezen zijn bestrijk je ze met de losgeklopte eidooier. Dit doe je met een bakkwast.
- Bak de broodjes in ongeveer 15-20 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn.
Laat de broodjes nog wat afkoelen en ze zijn klaar!
Heerlijke warme zoete broodjes bij het ontbijt!
Eet smakelijk!!!
Reactie plaatsen
Reacties