Over dit recept...
Het blijft toch heel bijzonder voelen om de dag met wafels te starten. Maar met een beetje gezonde ingrediënten kan dit prima. Dat is ook het geval met deze wafels. De bloem is vervangen voor havermeel, en de zoetheid komt van rijpe bananen. Ideaal toch?
Maak het geheel af met wat honing en amandelpasta en je bent klaar! Ook dit recept kun je weer makkelijk van te voren bereiden. Je kunt ze zelfs in de vriezer bewaren voor een volgende keer.
Op naar het recept!
Ingrediënten
- 1 cup havermeel
- ½ tsp bakpoeder
- 2 hele rijpe bananen
- 180 ml amandelmelk
- 1 tsp vanille extract
- 1 tbsp honing optioneel
- Handje verkruimelde hazelnoten
- Amandelpasta
- Wafelijzer
Bereidingswijze
- In een kleine kom meng je de havermeel met de bakpoeder. Zet dit even opzij
- In een grotere kom prak je de bananen. Voeg langzaam ,terwijl je klopt met een garde, de melk toe.
- Voeg ook de vanille extract en eventueel de honing toe als je het nog iets zoeter wilt maken.
- Sluit je wafelijzer vast aan en laat deze goed warm worden. Met een bakspray vet de platen in.
- Giet wat van het beslag in het wafelijzer en sluit.
- Laat het beslag ongeveer een minuut of 3-4 gaar bakken.
- Wanneer de wafel klaar is leg je het op een apart bord en bak je de volgende wafels tot het beslag op is.
- Maak de wafels mooi op met wat honing, amandelpasta en wat hazelnootjes.
Voilà!
Nog een gezond en makkelijk ‘grab & go’ ontbijt.
Eet smakelijk.
Reactie plaatsen
Reacties