Hartige Havermout Bowl

Gepubliceerd op 11 november 2019 om 10:15

Over dit recept...

Nu de wind weer door de bomen raast en de blaadjes naar beneden dwarrelen is het weer tijd voor knusheid. Een verwarmend bordje havermout mag daar voor mij niet bij ontbreken. Er is niets anders wat me zo comfortabel op de maag valt.

Het fijne aan havermout is dat je er zoveel kanten mee op kunt. Ook is het heel gezond en geeft het een lang verzadigd gevoel. Behalve zoete varianten kun je er natuurlijk ook iets hartigs van maken.

Dat heb ik met dit recept gedaan. Het is een spicy havermout bowl geworden voor de momenten dat je ’s morgens behoefte hebt aan een ontbijt met pit.

Zo maak je het….

 

Ingrediënten

  • 1 cup havermout
  • 2 cups amandelmelk
  • 1/8 tsp zout
  • 1/8 tsp kurkuma
  • 1/8 tsp knoflookpoeder
  • Handvol gesneden champignons
  • 1 ei
  • Halve zoete aardappel geschild en in plakjes
  • Halve avocado
  • Kruiden naar wens
  • Handvol snoeptomaatjes  
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje sojasaus

 

Bereidingswijze

  1. In een steelpannetje doe je de havermout, de amandelmelk, de kurkuma, het zout, en de knoflookpoeder bij elkaar. Breng het op zacht vuur al roerend aan de kook.
  2. Wanneer de havermout dikker wordt en zachtjes gaat borrelen is het klaar.
  3. Havermout is wanneer het net klaar is gloeiend heet en in elk geval voor mij nog niet eetbaar. Ik heb de havermout daarom wel vast in een kommetje overgegoten maar ik gebruik de tijd waarin het een beetje afkoelt om de toppings te bereiden. Mocht je wel direct willen eten kun je het proces natuurlijk ook omdraaien en eerst de topping klaarmaken.
  4. In een koekenpan doe je een scheutje olijfolie en als dit warm genoeg is bak je de plakjes zoete aardappel aan beide kanten lichtbruin. Leg ze op een bord met keukenpapier.
  5. In de zelfde koekenpan bak je een spiegelei en je voegt hier kruiden naar wens aan toe of gewoon een beetje zout. Ook het spiegelei leg je apart bij de zoete aardappel. Dek af met folie.
  6. Als laatste bak je de gesneden champignons met een scheutje sojasaus en een snufje zout. Wanneer ze klaar zijn doe je ze in een kommetje en dek ze af met wat folie.
  7. Als laatste snij je de avocado en de tomaatjes. Van de avocado kun je natuurlijk een mooi kunstwerkje maken als je dat leuk vindt.
  8. Pak je kommetje havermout er weer bij en leg alle toppings erop zoals je dat mooi vindt.

 

Je Hartige Havermout Bowl is nu klaar.

Heerlijk en het geeft net dat beetje pit wat je in de ochtend nodig hebt.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.