Homemade Granola

Gepubliceerd op 17 maart 2020 om 15:20

Over dit recept...

Iets wat al heel lang op mijn lijstje stond was homemade granola.
Dit weekend ben ik daar eindelijk aan te gekomen.
Ik had het me veel ingewikkelder voorgesteld maar wat een makkie en zoooo lekker!!! 
En het leuke is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Dit zijn de ingrediënten die ik gebruikt heb....

 

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 100 gram gemengde en ongezouten noten (een beetje gestampt)
  • 35 gram pompoenpitten
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 5 eetlepels honing (echte honing)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 10 gram gepofte quinoa
  • Een snufje zout
  • 15 gram lijnzaad (heel)
  • Handjevol gevriesdroogde frambozen

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  2. In een grote kom doe je alle droge ingrediënten bij elkaar en meng dit.
  3. Doe er dan de honing en olie bij en meng nogmaals.
  4. Strooi het uit op een bakplaat en verspreid het.
  5. Bak de granola in ongeveer 30 min krokant. Schep het elke 10 minuten even om.
  6. Neem de bakplaat uit de oven en laat de granola helemaal afkoelen voor je het in een luchtdichte pot doet.
  7. Meng er eventueel wat verkruimelde gevriesdroogde frambozen doorheen.

 

En klaar is je granola.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.