Over dit recept...
Hoe fijn is het om iets lekkers te eten en daarbij ook nog eens zo gezond mogelijk te blijven?
Dat is helemaal het geval met deze wortel pancakes. Daarnaast zit er ook een rijpe banaan in die een zoetje brengt, en de havermeel zorgt er ook nog eens voor dat je een lang verzadigd gevoel houdt.
Je kunt ze ook goed vooruit maken en invriezen.
Dit heb je nodig…
Ingrediënten
- 1 grote rijpe banaan
- 1 grote wortel
- ½ cup havermeel
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder (maatschepjes)
- Een snuf kaneel
- Een snuf zout
- 1 eetlepel honing (optioneel)
- Kokosolie of andere plantaardige olie
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine.
- Zelf gebruik ik een grote bakplaat, maar een koekenpan kan natuurlijk ook.
- Zet deze vast op het vuur en laat het goed heet worden.
- Met een kwastje breng je een dun laagje olie aan op het hete oppervlak. Veeg het een beetje af met een stukje keukenpapier als het teveel is.
- Schenk nu steeds wat van het beslag op de plaat (of in de pan) en bak de pancakes gaar.
- Maak een mooi stapeltje en voeg bijvoorbeeld wat griekse yoghurt, walnoten, en honing toe om het af te maken.
En klaar zijn ze.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties