Over dit recept...
Ok true...deze pancakes zijn alleen voor de echte liefhebbers.
You know what's up!
Ik ben duidelijk een van die liefhebbers en ben dol op de combi zoet en hartig.
Deze Fluffy Volkoren Pancakes met Hartige Toppings zijn dus ultiem genot voor mij.
Vind je de combi nou helemaal niets? Geen zorgen, de pancakes zijn naturel dus je kunt ze net zo makkelijk in een zoet jasje steken.
En als je nou een aantal pancakes overhoudt kun je ze trouwens ook prima invriezen voor een volgende keer.
Ben je er klaar voor?
Dit heb je allemaal nodig...
Ingrediënten
Voor ongeveer 16 stuks
- 260 gram volkoren meel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 2 eieren
- 120 ml appelmoes (ongezoet)
- 300 ml plantaardige melk (mag ook normale melk zijn)
- 2 eetlepels vloeibare boter
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille extract
Toppings:
- Kalkoen bacon krokant gebakken
- Guacamole
- Spiegelei
- Kaas
- Maple syrup
Bereidingswijze
-
Meng eerst alle droge ingrediënten en mix. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en klop tot een dik maar vloeibaar beslag.
- In de tussentijd verhit je een bakplaat of koekenpan met een goede anti-aanbak laag. Je hebt geen boter of olie nodig, tenzij je dat zelf wilt.
- Schep nu steeds een lepel beslag in de pan en laat bakken tot er belletjes op de bovenkant ontstaan. Draai de pancake dan om en bak ook de andere kant mooi goudbruin.
- Leg de pancakes op een bord en dek af met een schone theedoek tot je het beslag op gebakken hebt. Zo blijven ze zacht en luchtig.
- Neem ongeveer 3 pancakes en leg op de onderste pancake een plakje kaas. Smelt deze even kort in de magnetron. Dek dan af met een volgende pancake.
- Besmeer deze met guacamole en dek af met een derde pancake.
- Leg hier twee strips gebakken bacon, en het spiegelei bovenop.
- Druppel er wat maple syrup over en klaar...
Dien de stapel heerlijkheid direct op.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties