Creamy Cheesecake met Frambozen

Gepubliceerd op 7 juni 2023 om 06:30

Over dit recept...

I cheeeeeese cake!

Vooral deze versie van mijn Creamy Cheesecake met Frambozen.
Want wat is dit enorm lekker. En echt super makkelijk te maken zonder veel poespas.

Ik combineer mijn cheesecake wel graag met een zoetzuurtje zoals de framboos. Dit zorgt ervoor dat de cheese laag nog zachter en romiger van smaak is. En het laagje rode vruchten jam ertussen maakt het helemaal af.

Je kunt dit plaatje natuurlijk lekker zelf opeten, maar hoe mooi is het als je deze mee op visite neemt. Hiermee mag je vast en zeker binnenkomen.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten 


Voor de bodem

  • 1 heel pak Digestive koekjes 
  • 25 gram suiker
  • Een snufje zout
  • 90 gram vloeibare boter

 

Voor de vulling

  • 680 gram roomkaas
  • 180 ml crème fraîche 
  • 150 gram suiker
  • Een mespuntje zout
  • 2 hele eieren
  • 3 eidooiers
  • 2 theelepels vanille extract
  • 30 gram bloem

 

Voor de topping

  • Voldoende frambozen
  • Rode vruchtenjam naar wens
  • Witte chocolade schaafsel (vlokken)
  • Gemalen pistache nootjes
  • 240 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden onder warmte.
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg er dan de boter, de suiker, en het zout aan toe en meng nog eens goed tot het aan elkaar plakt (als vochtig zand).
  3. Bekleed een springvorm van ongeveer 24cm met een vel bakpapier. Strooi hier de gemalen koekjes overheen en druk dit met een glas aan over de hele vorm, inclusief een deel van de wanden.
  4. Zet de vorm met de koekbodem ongeveer 15 minuten in de oven. Laat dan afkoelen.
  5. In een cakemixer klop je de roomkaas helemaal glad zonder klontjes.

  6. Voeg hier de crème fraîche, de suiker, en het snufje zout aan toe en mix. Een voor een voeg je de eieren en dooiers toe terwijl de mixer op lage stand doorklopt.

  7. Als laatste voeg je dan ook de vanille extract en de bloem toe en meng goed tot een gladde vulling. 

  8. Giet de vulling dan over de koekbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel en bak ongeveer 60 minuten tot de bovenkant opzwelt en heel lichtbruin kleurt.
  9. Laat de cheesecake volledig afkoelen voor je het verder opmaakt.
  10. Wanneer het zover is klop je de slagroom met de poedersuiker en de vanille extract stijf en spuitbaar. Schep over naar een spuitzak met stervormige mond en zet even apart.
  11. Wanneer de cheesecake afgekoeld is zul je zien dat de vulling naar beneden gezakt is. Geen zorgen, dit is helemaal normaal.
  12. Over de bovenkant van de cheesecake verspreid je ongeveer 4 volle eetlepels van de rode vruchtenjam.
  13. Hier bovenop plaats je in cirkelvorm de frambozen tot aan het midden.
  14. Rondom de buitenste rand van de cheesecake spuit je kleine toefjes van de slagroom.
  15. Bestrooi dan met de witte chocolade en de gemalen pistache nootjes.
  16. Zet de cheesecake minimaal een uur in de koelkast, en klaar!

 

Kopje thee of fris erbij, en smullen maar!

 

Eet smakelijk!