Cookies & Cream Cheesecake

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 06:30

Over dit recept...

Niet te zoet, helemaal niet machtig, zelfs fris en super romig!
Dat omschrijft deze Cookies & Cream Cheesecake het best.

We zijn thuis over het algemeen niet zo van de mierzoete baksels. Ik probeer daarom altijd een fijne balans te vinden waarin vooral de smaak van de ingrediënten goed tot hun recht komt. Wat deze cheesecake zo fris maakt is het deel yoghurt dat er in gaat. Dit maakt het minder zwaar en zorgt ervoor dat de chocola ook niet overheerst.

Het is een heel makkelijk recept zonder teveel regels of poespas. Gewoon bakken, in de koelkast af laten koelen en lekker genieten.

Aan de slag...

 

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram (oreo type) koekjes zonder witte crème vulling
  • 80 gram gesmolten boter

 

Voor de cheescake:

  • 400 gram roomkaas (monchou)
  • 350 gram Griekse yoghurt of Skyr
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram koekkruimels (oreo type zonder vulling) 
  • Een mespuntje zout
  • 100 gram hazelnoot chocoladepasta 
  • Aardbeien ter decoratie
  • Koekkruimels ter decoratie


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. In een keukenmachine maal je de koekjes met de boter fijn.
  3. Neem een springvorm van 20 cm en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Spray/vet de zijkanten van de vorm eventueel in.
  4. Verspreid de gemalen koekjes over de bodem van de vorm en druk aan met een glaasje. Maak ook opstaande randen.
  5. Bak dan de koekbodem in ongeveer 15 minuten krokant. Zet even apart om een beetje af te koelen.
  6. In de tussentijd meng je in een cakemixer alle ingrediënten voor de cheesecake vulling, behalve de koekkruimels en de hazelnootpasta.
  7. Als laatste doe je de koekkruimels bij de vulling en spatel je het er voorzichtig doorheen.
  8. Giet dan de vulling in de vorm met koekbodem en strijk met een spatel glad.
  9. Zet de oven op 150 graden en bak de cheesecake in 30 minuten gaar. De vulling lijkt misschien nog vloeibaar maar dit stijft straks op in de koelkast.
  10. Haal de vorm uit de oven en zet op een onderlegger in de koelkast want de vorm is heet. Laat de cheesecake volledig afkoelen.
  11. Haal dan voorzichtig met een scherp mesje de zijkanten van de cheescake los van de vorm. Verwijder de ring en verplaats de cheescake voorzichtig naar een groot bord.
  12. In een kommetje verwarm je de hazelnoot chocoladepasta en giet je het over de oppervlakte van de cheesecake. Strijk het mooi glad.
  13. Strooi dan wat van de koekkruimels langs de rand van de cheesecake en decoreer met halve aardbeien.

 

De Cookies & Cream Cheescake is klaar om van te genieten...

 

Eet smakelijk!