Over dit recept...
Let's have a cup of tea and talk about happy things!
Zo luidt een spreukbordje in onze keuken. En zo is het ook, want aan de eettafel vinden vaak de leukste gesprekken plaats. Als de kids uit school komen gaan we samen zitten met iets te drinken en wat lekkers.
Daar zijn deze Luchtige Vanille Cupcakes ideaal voor.
Helemaal niet veel werk, en perfect door hun simpelheid. Ze worden dan ook altijd goed ontvangen.
Samen genieten, eten, en lachen. Dat is toch uiteindelijk waar het allemaal om draait?
Dit heb je nodig voor deze heerlijke cupcakes...
Ingrediënten
Voor 12 stuks
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 135 gram zelfrijzend bakmeel
- Een mespuntje zout
- 2 eieren
- 40 ml melk
- 1 theelepel vanille extract
- Evt. poedersuiker ter decoratie
Overig:
- Een muffinbakvorm voor 12 stuks
- Bakspray
- Cakemixer (anders handmixer)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- In de cakemixer klop je op hoge snelheid de boter en de suiker tot een luchtige bleke crème.
- Kluts de eieren en voeg ze aan de crème toe terwijl de mixer op medium snelheid doorklopt.
- Meng het snufje zout door het zelfrijzende bakmeel en voeg het om en om met de melk toe in de cakemixer.
- Doe hetzelfde met de vanille extract.
- Klop nog eens goed tot een glad en dik beslag
- Spray of vet de holtes van de bakvorm goed in en schep ze tot maximaal 2/3 vol met het beslag.
- Bak de cupcakes in 15-20 minuten gaar. Controleer dit door zachtjes op de bovenkant van de muffin te drukken. Veert de cake terug, dan zijn ze klaar.
- Haal de cupcakes voorzichtig uit de bakvorm en laat ze volledig afkoelen.
- Leg ze op een mooi bord en bestrooi dan eventueel met wat poedersuiker.
Serveer met een drankje naar wens en geniet...
Eet smakelijk!