Amandel - Bananenbrood met Bruine Suiker

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 09:35

Over dit recept...

Een ander recept dat me direct terug neemt naar mijn jeugd is dat van dit Amandel – Bananenbrood.

Waarom brood? Eerder deelde ik namelijk een recept voor bananencake met jullie. Maar het verschil zit in de structuur. De cake is echt luchtig en wat zoeter, terwijl het beslag van dit bananenbrood echt bijna op een soort deeg lijkt. Het heeft een veel dichtere structuur en is wat zachter van smaak. Het amandelmeel geeft er een nootachtige smaak aan en de bruine suiker zorgt voor een vleugje karamel.

Perfect om bij het ontbijt te eten, of ideaal om in porties in te vriezen zodat je er wat langer van kan genieten.

Super lekker!

Dit is het recept…

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 175 gram amandelmeel
  • 125 gram boter
  • 3 medium rijpe bananen
  • 19 gram bakpoeder
  • Snufje zout


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Zet vast een broodbakvorm klaar en vet deze in.
  3. In een keukenmachine mix je de eieren, de boter, en de suiker. Doe dit op hoge snelheid.
  4. Prak de bananen tot een papje en voeg dit toe aan het beslag.
  5. In een aparte kom meng je de bloem, het amandelmeel, en het bakpoeder.
  6. Terwijl je de keukenmachine op lage snelheid laat draaien voeg je steeds een lepel van het bloemmengsel toe.
  7. Na de laatste schep zet je de keukenmachine even op hoge snelheid zodat je een glad beslag krijgt.
  8. Het beslag is wat dichter van structuur en lijkt bijna op een soort deeg. Dit is ook de bedoeling.
  9. Schep hey beslag over naar de broodbakvorm en strijk glad.
  10. Zet dan in de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar. Controleer altijd even met een prikkertje of de binnenkant ook gaar is.

 

Je Amandel- Bananenbrood is klaar!
Laat volledig afkoelen en vries in, of geniet er meteen van.

 

Eet smakelijk!