Over dit recept...
Trek in iets lekkers?
Met deze simpele cake heb je zonder al teveel werk een heerlijke luchtige cake op tafel. Deze cake is altijd lekker juist omdat het een neutrale smaak heeft. Je kunt het natuurlijk gewoon zo opeten, maar je kunt het ook combineren met allerlei toppings of zelfs als dessert met een bolletje ijs. Een fijn basisrecept dus!
Bij ons thuis is dit een grote favoriet en niet voor niets ook altijd snel op.
Ook fijn is dat je er maar weinig ingrediënten voor nodig hebt...
Ingrediënten
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 ml zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
- 150 ml melk
- 260 gram bloem
- 16 gram bakpoeder (1 zakje)
- Een mespuntje zout
- Tulband bakvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden (onder warmte)
- In een cakemixer klop je op medium snelheid de eieren, de suiker, en de olie ongeveer 10 minuten tot een bleke crème.
- In een aparte kom meng je de bloem, bakpoeder, en het snufje zout.
- Zet de cakemixer op lage snelheid en voeg om en om het bloemmengsel en de melk toe. Klop het beslag goed glad zonder klontjes.
- Spray de bakvorm in en schenk er het beslag van de cake in.
- Bak de cake in 50-60 minuten gaar en klaar. Controleer dit altijd met een prikker. Als deze nat terugkomt is de cake nog niet klaar.
- Als de cake klaar is keer je het om op een groot bord. Ik vind het mooi om de robuuste en breedste kant naar boven te serveren.
Tip: Laat de cake natuurlijk eerst afkoelen, maar probeer eens een plakje dat nog nog een klein beetje warm is. Genieten!
Eet smakelijk!