![](https://primary.jwwb.nl/public/s/h/r/temp-dwgrsbqsszvugnjrtytz/img_2280-high.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2880%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=478&height=717)
Over dit recept...
Alleen als je echt echt eeeeeeecht van chocolade houdt!
Want deze cake brengt de echte liefhebbers werkelijk in hogere sferen. Bedenk je eens een luchtige chocolade cake, met stukjes chocolade door het beslag, en dan ook nog eens een smeuïge chocolade topping aan toe.
Hemels kan ik je vertellen!
Perfect voor feestelijke gelegenheden, maar natuurlijk ook gewoon voor thuis bij de thee. Wedden dat je hier veel vrienden mee zult maken?
Dit heb je nodig.....
Ingrediënten
- 3 eieren
- 270 gram suiker
- 180 ml zonnebloemolie
- 90 gram cacao poeder
- 240 gram bloem
- 240 ml warme melk
- Een mespunt zout
- 1 theelepel instant koffie (geeft een intense smaak)
- 1 zakje (16 gram) bakpoeder
- 165 gram bakvaste chocodruppels (melk of puur)
Voor de topping
- 100 gram pure of melk chocolade
- 1 eetlepel boter op kamertemperatuur
- 1 eetlepel zonnebloemolie (of een andere plantaardige soort)
- 2 eetlepels chocolade rasp
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
- In een grote kom meng je de eieren, de suiker, de olie, de cacao, en het zout. Klop dit met een garde of in een cakemixer.
- Voeg dan de warme melk toen en klop voorzichtig tot het volledig met het beslag gemengd is.
- Doe er in delen de bloem bij en meng steeds tussendoor.
- Als laatste voeg je de bakpoeder toe. Meng opnieuw tot een glad beslag en spatel er dan de chocodruppels doorheen.
- Vet een tulband bakvorm van ongeveer 24 cm in met een bakspray.
- Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar. Controleer altijd met een satéprikker of dit ook zo is. Als de prikker nat terugkomt is het nog niet zover.
- Als het goed is, is de cake nu klaar. Controleer met een prikker of de cake van binnen gaar is.
- Laat de cake ongeveer 10 minuten rusten in de bakvorm. En draai de cake om op een plateau of groot bord.
- Smelt de melk/pure chocolade met de boter au bain marie, of in de magnetron met 30 seconden per keer tot het vloeibaar is.
- Roer er de zonnebloemolie doorheen. Dit zorgt ervoor dat de gesmolten chocolade een mooie glans krijgt.
- Giet de gesmolten chocolade over de cake en laat het zelf naar beneden lopen. Laat de cake dan een uur afkoelen.
- En maak het af door er melk/pure chocolade overheen te raspen.
En dit my friends....is een stukje genot waar je geen nee tegen zult kunnen zeggen. Geniet er enorm van en.....
Eet smakelijk!