Sinaasappelcake met Sinaasappelsiroop

Gepubliceerd op 10 oktober 2024 om 12:58

Over dit recept...

Alle sinaasappel liefhebbers opgelet!

Ben je ook zo dol op sinaasappelcake, die ook nog eens overgoten is met een heerlijke homemade sinaasappelsiroop?

Than look no further, dit wordt jouw favoriete recept.

Niets geen ingewikkelde ingrediënten, en de blender helpt je een handje op weg met het maken van het beslag. Haal maar vast de lekkerste sinaasappels in huis en duik de keuken in voor deze geweldige cake.

Dit heb je nog meer nodig...

 

Ingrediënten

  • 450 gram bloem
  • 200 ml vers geperste sinaasappelsap
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 330 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 16 gram bakpoeder (1 zakje) 
  • Een mespunt zout

 

Voor de sinaasappelsiroop

  • 200 gram suiker
  • 200 ml vers geperste sinaasappelsap

 

Verder

  • Blender
  • Tulband bakvorm (ongeveer 24 cm)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (onderwarmte).
  2. In een blender meng je de eieren, de suiker, de zonnebloemolie, de melk, en de sinaasappelsap.
  3. In een aparte kom meng je de bloem, bakpoeder, en het snufje zout.
  4. Schenk het sinaasappelmengsel in een grote kom en voeg hier steeds een paar lepels van de bloemmix aan toe. Herhaal dit tot alles op is en meng goed met een garde tot een glad beslag.
  5. Voeg nu ook de sinaasappelrasp toe en meng opnieuw.
  6. Spray de bakvorm in en schenk er het beslag van de cake in.
  7. Bak de cake in 50-60 minuten gaar en klaar. Controleer dit altijd met een prikker. Als deze nat terugkomt is de cake nog niet klaar.
  8. In de tussentijd maak je de sinaasappelsiroop. In een steelpan voeg je de suiker en de sinaasappelsap toe en breng je het op laag vuur aan de kook. 
  9. Wanneer de suiker helemaal gesmolten is en het geheel een klein beetje ingedikt is tot siroop haal je het van het vuur. Zet apart voor als de cake klaar is.
  10. Als de cake klaar is keer je het om op een groot bord, met de gerezen kant naar boven. 
  11. Nu de cake nog warm is, prik je er wat gaatjes in en schenk je er direct de nog warme sinaasappelsiroop overheen. Deze zal intrekken in de cake en en een mooie glazuurlaag achterlaten op de cake.
  12. Serveer de cake lauwwarm en decoreer eventueel met wat schijfjes sinaasappel en groene blaadjes naar wens.

     

    Kopje thee erbij en genieten maar.

     

    Eet smakelijk!