Over dit recept...
De socials worden al maanden gedomineerd door het meest populaire chocolaatje ooit. De virale Dubai Chocolate.
Een chocolade reep met een crunchy vulling van knapperige kadayif gemengd met pistachepasta. Een reep met een flink prijskaartje en super fancy om te zien. Maar wist je dat deze reep echt heel makkelijk zelf te maken is?
Voor de prijs van een kant en klare reep maak je zelf zeker 3 repen thuis.
Er zijn geen geheimen, het is gewoon een kwestie van wat geduld en de juiste benodigdheden.
Let's go!
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- Ongeveer 5 handjes vol kadayif
- 300 gram pistachepasta (merk naar wens)
- 400 gram chocolade (soort naar wens)
Verder nodig
- Koekenpan met goede antiaanbaklaag
- Siliconen chocoladevorm (naar wens)
- Vriezer/koelkast
- Eventueel eetbaar glitter ter decoratie
Bereidingswijze
- In een koekenpan smelt je de boter.
- Voeg er de kadayif aan toe en bak deze goudbruin en knapperig. Blijf omscheppen want het gaat snel.
- Meng de knapperige kadayif met de pistachepasta en zet apart.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron (in korte sessies).
- Strooi wat eetbaar glitter in de binnenkant van de siliconen vorm. Schenk er dan een laagje chocolade in en zorg dat de opstaande randjes ook bedekt zijn.
- Zet de siliconenvorm 10 minuten in de vriezer.
- Voeg dan een laagje van de kadayif pistache vulling toe in de holte van de chocolade. Druk dit een beetje plat over de bodem en laat ruimte over voor nog een laag chocolade.
- Schenk een laag chocolade over de vulling en strijk glad tot aan de randen van de siliconen vorm. Tik met de siliconen vorm zachtjes op het aanrecht om luchtbelletjes vrij te laten.
- Zet de siliconen vorm opnieuw ongeveer 15 minuten in de vriezer.
- Als de chocolade volledig gestold is haal je de chocoladereep/bonbons uit de vorm. Leg ze op een bord met bakpapier.
- Je kunt ze direct opeten, maar je kunt ze ook in een afgesloten voorraaddoos in de koelkast bewaren
En voilà! Jouw fancy Dubai Chocoladereep made at home.
Eet smakelijk!