Luchtige Appelcake met Dulce de Leche

Gepubliceerd op 13 september 2024 om 17:46

Over dit recept...

Heb je dat ook weleens?
Van die gerimpelde appeltjes die eigenlijk niet mooi genoeg meer zijn om op te eten, maar ook nog te goed zijn om afscheid van te nemen?
Geen nood, Ik heb de oplossing voor je. Bak er een lekkere cake van en geef tegelijk de appeltjes een tweede leven. 

En weet je wat de cake écht speciaal maakt?
Natuurlijk de dulce de leche topping waarmee het een echte eye catcher op tafel wordt.

Naast de simpele ingrediënten is het trouwens wel handig om een blender te hebben, want die heb je nodig voor dit recept.

Aan de slag!

 

Ingrediënten

  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 320 gram suiker
  • 280 gram bloem
  • Een mespuntje zout
  • 19 gram bakpoeder
  • 170 gram zoete appelsoort in blokjes gesneden (gewoon met schil)
  • Dulce de leche of karamel voor de topping
  • Nougatine 

 

Verder nodig

  • Garde
  • Blender
  • Tulband bakvorm (ongeveer 24cm)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder warmte).
  2. In een blender meng je de eieren, de suiker, de zonnebloemolie, en de appelblokjes tot het vloeibaar is en er geen stukjes appel meer zijn.
  3. In een aparte kom meng je de bloem, bakpoeder, en het snufje zout.
  4. Schenk het appelmengsel in een grote kom en voeg hier steeds een paar lepels van de bloemmix aan toe. Herhaal dit tot alles op is en meng goed met een garde tot een glad beslag.
  5. Spray de bakvorm in en schenk er het beslag van de cake in.
  6. Bak de cake in 50-60 minuten gaar en klaar. Controleer dit altijd met een prikker. Als deze nat terugkomt is de cake nog niet klaar.
  7. Als de cake klaar is keer je het om op een groot bord. 
  8. Nu de cake nog warm is schep je er direct de dulce de leche overheen. Deze zal ook een beetje smelten en mooi over de rand naar beneden druppelen.
  9. Strooi er als laatste wat van de nougatine overheen en laat de cake een beetje afkoelen.

     

    Heb je net als ik weinig geduld? Neem dan een lekkere grote plak wanneer de cake nog een beetje lauwwarm is. Dat is pas echt genieten.

     

    Eet smakelijk!