Pistache Taart met Cream Cheese en Frambozen

Gepubliceerd op 10 maart 2025 om 06:30

Over dit recept...

Pistache is niet meer weg te denken uit onze keukens en zoete baksels!
Met z'n prachtige groene kleur en zachte smaak past het bijzonder goed in veel recepten.

Neem bijvoorbeeld deze heerlijke pistache taart, met frisse pistache cream cheese topping en een zuurtje van de frambozen. Makkelijk te maken, en je hebt voor dit recept een keer geen eieren nodig.

Aan de slag.

Dit heb je wél nodig.....

 

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 100 gram gemalen pistache nootjes (zonder schil natuurlijk)
  • Nog 2 extra eetlepels gemalen pistache nootjes voor decoratie
  • 220 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 18 gram bakpoeder
  • Een mespunt zout
  • 280 ml melk (mag ook plantaardig)
  • 4 eetlepels azijn
  • 120 ml zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
  • 1 eetlepel vanille extract, of schraapsel van 1 vanille boon/stokje

 

Voor de pistache cream cheese topping

  • 200 gram monchou roomkaas
  • 4 eetlepels pure pistache pasta
  • 4 eetlepels poedersuiker (of meer naar wens)
  • Handvol verse frambozen

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
  2. Schenk de melk in een beker en voeg er de azijn aan toe, laat 10 minuten staan tot er klonten in ontstaan.
  3. In een grote kom meng je alle droge ingrediënten (behalve pistache voor decoratie).
  4. Voeg hier de geklonterde melk, de zonnebloemolie, en de vanille aan toe en meng tot een glad beslag.
  5. Vet een ronde bakvorm van ongeveer 24 cm in met een bakspray.
  6. Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 40-50 minuten gaar. Controleer altijd met een satéprikker of dit ook zo is. Als de prikker nat terugkomt is het nog niet zover.
  7. Draai de cake om op een plateau of groot bord, en laat volledig afkoelen.
  8. In een cakemixer meng je de ingrediënten voor de pistache cream cheese topping. Voeg de poedersuiker wel in delen toe, en mix op lage snelheid voor minimale verstuiving.
  9. Wanneer de poedersuiker helemaal opgenomen is mix je op medium snelheid tot je een mooie luchtige crème hebt.
  10. Verspreid de pistache cream cheese topping over de cake en decoreer met verse frambozen.
  11. Strooi de extra gemalen pistache nootjes over de rand van de taart en klaar!

 

Tijd om van deze heerlijkheid te genieten.

 

Eet smakelijk!