Over dit recept...
Zodra ik deze cake proef ga ik altijd terug in de tijd. Sinds ik me kan herinneren werd deze cake voor elk feestelijk moment bij ons thuis gemaakt. Ik vind het daarom extra bijzonder dat ik dit nu ook voor mijn eigen gezin kan maken. En natuurlijk vind ik het erg leuk om met jullie te kunnen delen!
Ingrediënten
- 200 gram boter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 5 eieren
- 160 gram bloem
- 1 tsp bakpoeder
- 80 gram geraspte kokos
- Appelstroop (voor de buitenkant)
- Nog wat geraspte kokos (voor de buitenkant)
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm van 25x25cm in. Ik heb een vierkante vorm gebruikt, maar dit is natuurlijk een persoonlijke keuze.
-
Mix de boter en de suiker op hoge snelheid tot een luchtige crème.
-
Voeg hier de eidooiers aan toe (geen eiwitten, deze bewaar je). En mix verder tot een geheel.
-
Klop nu in een aparte schone kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Je weet dat het stijf genoeg is als je de kom om kunt keren zonder dat het eruit valt.
-
Voeg nu om en om de bloem met bakpoeder en de opgeklopte eiwitten toe aan het eerdere beslag. Dit doe je handmatig met een spatel.
-
Voeg als laatste de geraspte kokos toe en meng dit weer voorzichtig.
-
Giet het beslag over in de bakvorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Controleer altijd even met een prikkertje of de cake gaar is. Komt de prikker nat terug, dan moet het nog wat langer blijven staan.
-
Als de cake klaar is draai je deze om op een bord of schaal. Smeer nu met een spatel de appelstroop over de buitenkant van de hele cake. Juist nu de cake nog warm is want dan trekt de appelstroop makkelijker in.
-
Strooi nu de extra geraspte kokos over de hele cake, ook de zijkanten.
-
Laat de cake afkoelen en geniet!
Eet smakelijk!!!
Reactie plaatsen
Reacties
Hoe maak ik de appelstroop.
Hoi Greta,
Deze kun je gewoon in de winkel kopen ;)
Lekkere desserts top