Over dit recept...
Er gaat niets boven een heerlijke plak bananencake bij het ontbijt. Zodra we rijpe bananen over hebben thuis maak ik gebruik van de mogelijkheid om er cake van te maken.
In het bijzonder dit recept. Ik heb een hoop recepten mogen testen maar deze komt er voor mij steeds weer als grote winnaar uit. Bovendien kun je naar wens nootjes of chocolade toevoegen.
Een goede ‘guilty pleasure’ voor wanneer je lekkere trek hebt.
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen geprakt
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 180 ml zonnebloemoilie
- 60 ml water
- 100 gram suiker
- 1 tbsp vanille extract
- 300 gram bloem
- ½ tsp zout
- 2 tsp baking soda
- ½ cup pure chocolade chunks (optioneel)
- ½ cup grof gemalen walnoten (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C (alleen onderwarmte) .
- Neem een kom en mix alle droge ingrediënten met elkaar. Zet dit apart voor later.
- In een andere grotere kom meng je alle natte ingrediënten met elkaar.
- Voeg steeds een aantal eetlepels van de droge ingrediënten bij de natte en klop steeds goed zodat er geen klonten ontstaan.
- Als laatste voeg je de walnoten en chocolade chunks toe.
- Neem een tulband bakvorm van ongeveer 24 cm en giet het beslag erin.
- Bak de cake gaar in ongeveer 55 minuten. Test altijd even met een satéprikker of de cake gaar is. Anders nog even in de oven laten staan.
- Mocht je vinden dat de bovenkant van de cake te snel kleurt dan kun je er een velletje aluminiumfolie overheen leggen.
Laat de cake een beetje afkoelen.
De cake is ook heerlijk als het nog een beetje warm is.
Geniet ervan!
Reactie plaatsen
Reacties