Kruidige Peren Cake

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 13:56

Over dit recept...

Als je van herfstige geuren en smaken houdt, dan is deze cake absoluut iets voor jou. De geur van kruidnagel en kaneel nemen heel je huis over. Wat een hartelijke ontvangst als je bezoek verwacht. Wat het extra bijzonder maakt is de toevoeging van peren. Deze zien er zo mooi uit wanneer de cake aansnijdt.

En allemaal weer heel makkelijk om te maken.

 

Dit is het recept.

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 balletjes 

  • 180 ml gesmolten boter
  • 80 ml plantaardige olie
  • 135 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 80 ml water
  • 1 tsp vanille extract
  • 210 gram bloem
  • 1 tsp baking soda
  • ¾ tsp zout
  • 1 tsp kaneel
  • ¼ tsp gemberpoeder
  • ¼ tsp nootmuskaat gemalen
  • 1/8 tsp kruidnagel gemalen
  • 2 rijpe peren
  • Handje grof gemalen hazelnoten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Neem een broodvorm van ongeveer 23cm x 13cm en vet deze in met boter of bakspray.
  3. In een keukenmachine meng je de boter, de olie, de suiker, de eieren, het water, en de vanille extract. Meng dit volledig tot een lichtbruine vloeistof.
  4. In een andere kom meng je de bloem, de baking soda, het zout, en de kruiden. Schep dit een paar keer om.
  5. Terwijl de keukenmachine op de laagste stand draait voeg je steeds een lepel van het bloemmengsel toe. Na de laatste schep zet je de keukenmachine op medium snelheid zodat alles goed gemixt wordt.
  6. Snij de peren in halve maan plakjes. Plaats de perenschijfjes zig zaggend in het beslag (zie afbeelding)
  7. Strooi er de gehakte hazelnoten overheen.
  8. Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar. Controleer altijd even met een satéprikker of deze droog terugkomt

 

Tip: laat de cake volledig afkoelen voordat je het in plakken snijdt

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.