Avocado Limoen IJs met Frambozen

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 06:30

Over dit recept...

Ben je op zoek naar een verfrissend dessert voor deze warme dagen? Zoek dan niet verder! Je hebt het gevonden. Niet alleen ziet dit zelfgemaakte ijsje er geweldig mooi uit, het smaakt ook nog eens heerlijk en is zo gemaakt.

Een bijzondere smaak door de combinatie van limoen, kokosmelk en de frambozen. Terwijl de avocado voor een optimaal romige structuur zorgt. Ik koos voor de toevoeging van frambozen maar dat is optioneel. Je kunt natuurlijk ook andere vruchten gebruiken.

Op naar het recept...

 

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's (precies goed)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Sap van 2 limoenen
  • Rasp van 1 limoen
  • Handvol frambozen

 

Ter decoratie

  • Handvol frambozen
  • Limoen schijfjes

Bereidingswijze

  1. Zet een keukenmachine klaar.
  2. Snij de avocado's doormidden en doe het vruchtvlees in de keukenmachine.
  3. Voeg ook de kokosmelk, gecondenseerde melk, en de limoensap toe.
  4. Zet de keukenmachine aan en mix alles fijn tot een gladde yoghurtachtige dikte.
  5. Haal nu het mesje uit de mengkom en voeg de limoenrasp toe. Schep dit met een spatel door de crème heen.
  6. Giet alles over in een vorm naar wens. Ik heb een langwerpige vorm gebruikt.
  7. Duw dan de frambozen hier en daar in de crème, dek af met plastic folie en zet in de vriezer. Laat het minimaal 6 uur opstijven.
  8. Wanneer het ijs klaar is decoreer je het met nog wat frambozen en limoenschijfjes.

 

En voila, je zelfgemaakte Avocado Limoen ijs met Frambozen is klaar!

Een echte eyecatcher op tafel.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.