Over dit recept...
Donuts!!! Wie lust ze niet? En wist je dat ze ook gemakkelijk in een gezondere versie te maken zijn? Deze donuts zijn behalve vegan, ook vrij van onnodige toevoegingen. Daarbij worden ze niet gefrituurd maar gebakken in de oven.
Dat wordt dus lekker ontbijten of snacken met deze skinny donuts. Ik heb er zelf chocolate chips aan toegevoegd, maar dit kun je ook vervangen voor noten of gedroogde vruchten.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
Alles met maatbekertjes en maatschepjes afmeten
- 130 gram havermeel
- 1/2 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snufje zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 60 ml maple syrup of honing
- 120 ml amandelmelk
- 3 eetlepels amandelpasta of andere notenpasta
- 1 theelepel vanille extract
- 1 geprakte banaan
- 80 gram pure chocolate chips
- Donut bakvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte
- Meng de havermeel met de baking soda, het bakpoeder, het zout, en de kaneel.
- Terwijl de mixer zachtjes draait voeg je de amandelmelk, de amandelpasta, de maple syrup, de vanille extract, en als laatste de geprakte banaan toe. Meng tot een glad beslag.
- Haal de mengkom uit de mixer en meng met een spatel de chocolate chips door het beslag.
- Vet de bakvorm in en vul de holtes met het beslag tot ongeveer 2/3 vol.
- Bak de donuts in ongeveer 20-25 minuten gaar. Test dit met een prikker. Als de prikker nog nat is dan nog even terug in de oven.
En je skinny donuts zijn klaar, tijd om te smullen!
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties
Klein vraagje wat versta jij onder een cup!! Zo kan ik beter afwegen
Hoi Monique,
Een cup komt in dit geval overeen met 130 gram.😉