Chocolade Kokos Rolls

Gepubliceerd op 2 februari 2021 om 15:09

Over dit recept...

Er is iets met de combinatie van kokos en chocolade waar ik helemaal blij van word. Het is ook niet voor niets dat ik vroeger dol was op de bounty chocolaatjes. Heerlijk!

Die combinatie bracht me op het idee om dit recept te maken. De cinnamon rolls kennen we natuurlijk allemaal. Maar hoe makkelijk is het om de vulling aan te passen naar een chocolade kokos versie.

Ik hoop dat je klaar bent voor deze smaaksensatie, want ik garandeer je dat je het moeilijk bij 1 rolletje zal kunnen houden.


Snel naar het recept!

Ingrediënten

  • 7 gram droge gist
  • 60 ml warm water (niet heet)
  • 180 ml volle melk
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 1 tsp zout
  • 60 gram boter op kamertemperatuur
  • 520 gram bloem
  • 60 ml gesmolten boter

 

Voor de vulling:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel boter
  • 1 pot chocolade hazelnoot pasta

 

Voor het glazuur:

  • 2 eetlepels chocolade hazelnoot pasta
  • 100 ml heet water
  • Handje geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Neem een kleine kom en meng hierin het warme water met de suiker. Strooi hier de gist overheen en laat ongeveer 5 minuten rusten tot de gist begint te bubbelen.
  2. In de keukenmachine meng je het ei, de melk, het zout, de suiker, en de gesmolten boter. Doe dit met een deeghaak.
  3. Doe hier de helft van de bloem bij, het gistmengsel, en de vanille extract. Mix dit tot alle ingrediënten opgenomen zijn en voeg dan de andere helft bloem toe. Meng op medium snelheid tot een soepel deeg.
  4. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed het nog even met de hand. Maak er een bolvorm van en leg het in een grote kom ingevet met olie. Breng ook een dun laagje olie op de bovenkant van het deeg aan.
  5. Bedek de kom met plastic folie en zet het in de warmste ruimte die je in huis hebt. Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen.
  6. In een steelpannetje verwarm je de gecondenseerde melk, de kokosmelk, en de boter. Breng dit al roerend en op zacht vuur aan de kook. Kook door tot de crème indikt. Ongeveer de dikte van chocopasta. Haal het dan van het vuur en meng er de geraspte kokos door met een spatel.
  7. Dek de kokos crème af met een vel plastic folie en druk de folie zachtjes aan op de crème zelf zodat er geen korst ontstaat tijdens het afkoelen. Zet het apart.
  8. Na twee uur is het deeg bijna 3x zo groot als eerst. Haal het uit de kom en kneed de lucht eruit. Rol het deeg dan uit in een rechthoek van ongeveer 38 x 23 cm.
  9. Smeer een laag chocolade hazelnoot pasta over het deeg en daarover een laag van de kokos crème. Laat 1 cm aan de randen van het deeg vrij zodat je straks makkelijk kunt rollen zonder dat de vulling er uitloopt.
  10. Rol het deeg aan de lange kant strak op en snij de beide uiteindes eraf. Verdeel dan de rol gelijkmatig in 16 plakjes. Leg de plakjes in een grote bakvorm van ongeveer 33 x 23 cm. Zorg dat er wat ruimte tussen de rolletjes overblijft.
  11. Bedek de bakvorm met plastic folie en laat de rolletjes wederom 1.5 uur rijzen op een warme plek.
  12. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180°C (onder warmte)
  13. Wanneer de tijd voorbij is en de rolletjes opnieuw gerezen zijn bestrijk je ze met wat gesmolten boter en zet je ze in de oven. Je bakt de rolls in ongeveer 35 minuten af, of tot ze mooi goudbruin zijn.
  14. Wanneer ze klaar zijn laat je ze even afkoelen.
  15. Maak in de tussentijd een saus van de chocolade hazelnoot pasta en de helft van het hete water. Roer dit goed tot het water opgenomen is in de chocolade. Als de saus nog niet vloeibaar genoeg is om te schenken voeg je beetje bij beetje nog wat heet water toe tot het wel vloeibaar genoeg is.
  16. Giet dan de saus over de rolls en maak het af met een handje geraspte kokos. Tijd om te smullen!

 

Kun jij dit weerstaan?

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.