Homemade Salted Caramel

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 07:00

Over dit recept...

Salted Caramel! Het zit tegenwoordig in zoveel lekkernijen dat we het bijna niet meer weg kunnen denken. Eerlijk is eerlijk, ik moest in het begin een beetje wennen aan de smaak. Maar wauw, wat lust ik het nu graag.
Vooral als topping of vulling van baksels.

Maar wist je dat je heel makkelijk zelf een Salted Caramel kunt maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

 

Daar gaan we...

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 50 ml water
  • Een klontje boter (50 gram)
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 theelepel grof zeezout

 

Bereiding 

  1. In een steelpan doe je de suiker en het water. Breng het samen op medium vuur aan de kook. Wanneer de suiker gesmolten is en begint te borrelen zet je het vuur terug op een laag pitje. Kook de suiker verder tot het goudbruin is. Blijf er wel bij want het kan snel verbranden.
  2. Voeg dan het klontje boter toe. Wees voorzichtig want het kan wat gaan borrelen en sputteren.

  3. Roer tot de boter gesmolten is en voeg dan de slagroom toe. Roer tot een gladde saus ontstaat.

  4. Voeg als laatste het zout toe en meng opnieuw. Laat de Salted Caramel ongeveer 15 minuten afkoelen voor gebruik.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.