Over dit recept...
Jaaaaa, weer een nieuwe variant van de Panna Cotta!
De basis van dit recept gaat uit van een standaard yoghurt Panna Cotta. Deze keer met een toevoeging van passievrucht.
Sommigen van jullie zullen weten dat ik een enorme liefhebber ben van alles waar passievrucht in zit. Ultiem genieten dus.
Benieuwd naar wat je hiervoor nodig hebt?
Dit heb je nodig voor 4-5 porties…
Ingrediënten
Voor de panna cotta
- 300 ml slagroom
- 200 gram griekse yoghurt
- Zaadjes van 1 vanille stokje
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 2 gelatineblaadjes
Voor de passievruchtensaus
- 250 gram bevroren passievruchten pulp
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels water
- 1 gelatineblaadje
Bereidingswijze
- Neem een steelpannetje en doe hier de slagroom en de suiker in. Snij het vanillestokje voorzichtig open en schraap hier met een theelepeltje of mesje de zaadjes uit. Doe deze ook bij de slagroom.
- Breng de slagroom op een zacht vuurtje aan de kook en roer regelmatig.
- Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.
- Wanneer de slagroom licht borrelt zet je het vuur af en voeg je de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer totdat de gelatine volledig opgelost is.
- In een glazen schenkkan doe je de griekse yoghurt. Roer dit glad.
- Neem een zeef en giet hier doorheen het slagroommengsel bij de yoghurt. Klop dit met een garde goed door zodat er geen klontjes achterblijven.
- Giet het mengsel in amuse glaasjes en zet afgedekt met plastic folie in de koelkast. Laat dit ongeveer 2 uur opstijven voordat je de passievruchtensaus toevoegt.
- Terwijl de panna cotta opstijft neem je opnieuw een steelpannetje en voeg je hierin de bevroren passievruchten pulp, de suiker, en het water toe. Breng dit op medium vuur aan de kook.
- Intussen week je het gelatineblaadje wederom in koud water.
- Wanneer de saus begint te borrelen zet je het vuur af en los je weer op dezelfde manier de gelatine op.
- Laat de compote een klein beetje afkoelen en voeg dan met een lepel een laagje toe bovenop de panna cotta.
- Zet het dan opnieuw in de koelkast en laat weer ongeveer 2 uur opstijven.
Hierna kun je de desserts eventueel nog opmaken naar wens. Ik heb hiervoor wat witte chocolade strooisel gebruikt.
Geniet ervan!
Reactie plaatsen
Reacties