Over dit recept...
Tiramisú....wat vind jij er van?
Op de een of andere manier heb ik een vreemde verhouding met de traditionele versie. De ene keer kan ik ervan genieten, terwijl ik er een volgende keer niets van wil weten.
Daarom ben ik overgestapt op fruitige varianten.
Je kunt er natuurlijk allerlei verschillende vruchten voor gebruiken. Maar omdat ik een enorme zwakte voor passievruchten heb, koos ik hiervoor.
De frisse zoetzure smaak in combinatie met het romige van de mascarpone crème is hemels.
Maar genoeg...laten we kijken naar wat je hiervoor nodig hebt.
Ingrediënten
Voor ongeveer 9 porties
- 375 gram passievruchten pulp (diepvries)
- 1 blaadje gelatine
- 1 eetlepel suiker
- 400 gram witte chocolade
- 1 pak passievruchtensap
- 500 gram mascarpone
- 1/2 blikje gecondenseerde melk
- 350 gram lange vingers voor tiramisú (of gewone)
Bereidingswijze
- Neem een steelpannetje en doe hier de passievruchtenpulp en 1 eetlepel suiker in. Breng op zacht vuur aan de kook.
- In de tussentijd week je 1 blaadje gelatine in koud water.
- Zodra het passievruchtensap pruttelt zet je het vuur af, knijp je het gelatineblaadje uit en voeg je dit toe. Roer tot de gelatine helemaal opgelost is. Zet apart om even af te koelen.
- In een kom meng je de mascarpone met de gecondenseerde melk. Zet apart.
- Maal de witte chocolade in een keukenmachine tot grove kruimels en schenk over naar een kom.
- Zet een diep bakje klaar vol met passievruchtensap.
- Zet een grote rechthoekige of vierkante schaal klaar voor de tiramisú.
- Haal steeds een lange vinger door de passievruchtensap en leg deze op de bodem van de schaal. Dip de lange vingers niet te lang. Twee keer onderdompelen is voldoende.
- Wanneer je de hele bodem bekleed hebt met de lange vingers spreid je de helft van de mascarpone er overheen. Smeer gelijkmatig uit tot aan de randen van de schaal.
- Strooi hier een laag van de chocolade kruimels over, en besprenkel met wat van de passievruchtensaus die je eerder gemaakt hebt.
- Herhaal dan weer dezelfde stappen. Dip de lange vingers, leg een tweede laag, spreid er weer de mascarpone overheen en de chocolade kruimels.
- Als laatste giet je er de passievruchtensaus helemaal overheen en verspreid dit met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Decoreer eventueel met wat overgebleven chocolade (of anders naar wens).
- Dek de tiramisú af met plasticfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast zodat het wat op kan stijven en de smaken goed in kunnen trekken. Het allerlekkerste is om het een dag voor gebruik al te maken.
Het is tijd om lekker te smullen!
Snijd de tiramisú in vierkantjes en serveer lekker koel.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties