Over dit recept...
Wat is er nou meer tropisch dan mango!
De smaak van rijpe mango's neemt mij direct mee terug naar mijn jeugd. Mijn roots liggen in Kaapverdië. En elk jaar gingen we op familiebezoek en om lekker vakantie te vieren. Een van de fijnste herinneringen was toch wel samen rijpe mango's uit de boom schudden en ze lekker onder de boom op smikkelen. Beter kan het niet!
Hier eet ik eigenlijk niet heel vaak mango's omdat ze toch niet echt in de buurt komen van hoe ik ze graag lust. Maar zo af en toe heb ik geluk en haal ik een 'goede' in huis.
Daar kun je natuurlijk heerlijke dingen mee maken, zoals dit dessert.
Zo lekker zoet en fris van smaak. Je zet er een stukje vakantie mee op tafel.
Wat je nodig hebt voor 4 porties?
Ingrediënten
- 150 gram rijpe mango
- 1 theelepel gelatinepoeder
- 2 eetlepels heet water
- 2 eetlepels suiker
- 125 ml slagroom
Voor de topping
- 1/2 rijpe mango gepureerd
- 5 eetlepels water
- 2 eetlepels suiker
- Mespuntje zout
- Sap van een 1/2 citroen
- 2 gelatineblaadjes
- 8 dunne partjes mango ter decoratie
- Aalbessen ter decoratie
Bereidingswijze
- In een bakje doe je de gelatinepoeder en 2 eetlepels heet water. Roer tot de gelatine opgelost is. Zet even apart.
- In een blender doe je de mango (in stukken) en de opgeloste gelatine. Pureer en meng dit samen.
- In een aparte kom doe je de suiker en de slagroom. Klop dit met een handmixer op tot de slagroom stijf is.
- Voeg de mangopuree toe en spatel voorzichtig met de hand door de slagroom. Doe dit tot beide helemaal vermengd zijn.
- Zet 4 glaasjes of schaaltjes klaar en verdeel er de mango crème gelijkmatig over.
- Dek de schaaltjes af met plastic folie en zet ze in de koelkast zodat ze op kunnen stijven.
- In de tussentijd maak je de topping.
- In een steelpannetje voeg je alle ingrediënten (behalve de mango partjes, gelatineblaadjes en de aalbessen) bij elkaar. Breng het op zacht vuur al roerend aan de kook.
- Leg de gelatineblaadjes ondertussen ongeveer 5 minuten in koud water.
- Zodra de saus zachtjes begint te borrelen zet je het vuur af. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de saus. Roer tot de gelatine helemaal opgelost is.
- Neem de schaaltjes met de mango crème uit de koelkast en schenk bij elk een laagje van de mangosaus.
- Dek de schaaltjes weer af en zet ze terug in de koelkast. Laat de desserts minimaal 2 uur opstijven.
- Neem ze een uur voor gebruik uit de koelkast en decoreer elk dessert met 2 mangopartjes en een takje aalbessen.
En klaar!
Het is tijd om te genieten van dit heerlijke stukje geluk.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties