Over dit recept...
De allerlekkerste Worteltaart ooit!
Jaren had ik een haat-liefde relatie met worteltaart. Ik vond het lekker ruiken maar de smaak of de textuur viel me altijd tegen. Totdat ik deze worteltaart zelf maakte.
En ik hoor het je denken...durf ik te claimen dat dit recept de lekkerste is?
Mijn antwoord is JA! In elk geval de lekkerste die ik zelf tot nu toe geproefd heb.
De cake is luchtig maar toch smeuïg en in combinatie met een heerlijke cream cheese vulling, en de fijnste kruiden is de sensatie compleet.
Op naar het recept!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 ml zonnebloemolie
- 2 ts vanille-extract
- 250 gram lichtbruine basterdsuiker
- 300 gram bloem
- 2 ts bakpoeder
- 1 ts baking soda
- Snuf zout
- 2 ts kaneel
- 1/2 ts nootmuskaat
- 1/4 ts gember
- 1/4 ts kruidnagel
- 400 gram wortel, geraspt
- 125 gram walnoten, fijngehakt
Voor de cream cheese frosting
- 125 gram roomkaas (Monchou)
- 125 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 312 gram poedersuiker
Bereidingswijze
-
Rasp de wortels als eerste handmatig of in een keukenmachine. Zorg ervoor dat de snippers niet te fijn worden, een beetje grof mag.
-
Zet de rasp even opzij en verwarm de oven vast voor op 180 graden C.
-
Start met het beslag door als eerste de eieren, de zonnebloemolie en vanille extract met een garde door elkaar te kloppen. Voeg de suiker ook toe.
-
In een aparte kom meng je de bloem, het bakpoeder, de zout, en de kruiden en mix dit.
-
Spatel dit vervolgens lepel voor lepel door het beslag.
-
Wanneer je een glad beslag hebt voeg je de geraspte wortel en de grof gemalen walnoten toe. Ook deze roer je door het beslag heen.
-
Vet (of spray) een bakvorm van 25 cm in, en verdeel het beslag hier gelijkmatig over.
-
Bak de cake in ongeveer 50-60 minuten. Prik altijd even met een satéprikker om te kijken of de cake klaar is. Als er nog beslag op de prikker terugkomt dan is de cake nog niet gaar.
-
Draai de cake op een rooster om zodat het volledig af kan koelen.
- Voor het maken van de cream cheese frosting mix je de boter en de poedersuiker in een keukenmachine tot een egale creme. Doe dit op lage snelheid zodat de poedersuiker niet in een keer opstuift.
- Voeg in kleine blokjes de roomkaas toe en mix op medium snelheid alles tot een luchtige witte crème.
Maak de cake dan op. Je kunt ervoor kiezen de cake te vullen, of zoals ik gedaan heb alleen frosting aanbrengen op de bovenkant. En je worteltaart is klaar om lekker op te eten.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties