Over dit recept...
Heb je al eens een crostata gemaakt? Een simpele lekkernij van Italiaanse afkomst.
En ook heel veelzijdig, want ik heb in dit recept een aardbeien frambozen vulling gebruikt. Maar je kunt dit vervangen voor welke andere smaak ook.
Ik heb gekozen voor de Meer Fruit - Minder Suiker Fruitspread van Bonne Maman.
Je hebt de crostata zo gemaakt. Ideaal voor bij de thee of om cadeau te doen.
Dit heb je nodig....
Ingrediënten
Voor de bodem
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eidooiers
- 100 gram suiker
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Rasp van een halve citroen (bio)
Voor de vulling en afwerking
- 1 pot Meer Fruit - Minder Suiker Fruitspread van Bonne Maman
- 3 eetlepels melk
- 1 theelepel bruine suiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
- In een keukenmachine meng je het zelfrijzende bakmeel met de boter. Doe dit tot er een zandachtige structuur ontstaat.
- Voeg dan de andere ingrediënten toe en meng alles door elkaar.
- Haal het deeg uit de mengkom en vorm het met de hand tot een bal.
- Leg een stuk plasticfolie op je werkblad en leg er het deeg op. Vouw de folie dicht en druk de bal plat tot een platte schijf.
- Leg het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast.
- Neem het deeg dan weer uit de koelkast en snijd een kwart af. Bewaar dit voor later. Rol de rest op een vel bakpapier uit in een ronde vorm.
- In een ingevette quichevorm van ongeveer 28 cm leg je het uitgerolde deeg en druk je het goed in de holtes van de vorm. Zorg ervoor dat de randen iets omhoog staan.
- Voeg nu de aardbeien frambozen vulling toe en verspreid het gelijkmatig over de bodem van het deeg.
- Rol dan de kwart van het deeg dat je eerder bewaard hebt uit en snijd er linten van of druk er vormen uit.
- Leg de linten of vormpjes over de vulling en druk de randjes goed aan.
- Met een theelepel vorm je de randen mooi en druk je ze allemaal tot gelijke hoogte.
- Breng met een kwastje een laagje van de melk aan over het deeg en bestrooi met wat van de bruine suiker.
- Zet de vorm in de oven en bak de crostata in ongeveer 40-50 minuten goudbruin.
- Wanneer het klaar is haal je het uit de oven en laat je het volledig afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Snijd er mooie puntjes uit en serveer met een heerlijke kop koffie of thee.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties