Over dit recept...
Ah wat heb ik de laatste tijd een behoefte aan snacken. Er lijkt geen einde aan te komen.
In deze periodes zorg ik er daarom voor dat ik altijd wat verantwoorde snacks voor handen heb zodat ik geen verkeerde keuzes maak. Zo heb ik altijd een portie bliss balls in de koelkast staan. En dit weekend maakte ik ook deze crunchy granola bites.
Super lekker, zoet genoeg, en toch voedzaam.
Ik gebruikte hiervoor zo puur mogelijke ingrediënten zonder onnodige toevoegingen.
En dat is gelukt! Deze bites zijn precies wat je nodig hebt om de lekkere trek te stillen.
Je kunt ook heel makkelijk een deel ervan invriezen en bewaren voor een volgende keer.
Ideaal toch?
Dit heb je nodig....
Ingrediënten
- 180 gram havermout
- 75 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten grof gehakt
- 75 gram grof gehakte walnoten
- 30 gram zonnepitten
- 30 gram lijnzaad
- 30 gram pompoenpitten
- 70 gram grof gehakte cranberry rozijnmix
- 3 eetlepels gepofte quinoa
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 3 eetlepels amandelpasta
- 240 ml honing
- 1/2 theelepel (klein) zout
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden onder warmte.
- In een grote kom voeg je alle ingrediënten bij elkaar.
- Met een spatel meng je alles zo goed tot er brokken ontstaan en alles plakkerig is.
- Neem een grote hoekige bakvorm (bijv. 20x35cm) en bekleed deze met een vel bakpapier. Laat de uiteindes uitsteken.
- Schep de mix over naar de bakvorm en verspreid over het hele oppervlak. Zorg dat er overal even veel ligt.
- Leg er dan een stuk bakpapier overheen en druk het met de onderkant van een glas goed aan. Je hebt nu een grote aangedrukte plak.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier weer en zet de bakvorm ongeveer 20-25 minuten in de oven. Wanneer de bovenkant mooi goudbruin kleurt is het klaar.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Wanneer het helemaal afgekoeld is til je de granola helemaal uit de vorm aan de twee uitstekende stukken bakpapier.
- Leg het op een grote snijplank en snijd de bites in de gewenste maat. Ik heb er vierkantjes van gemaakt.
- Bewaar de bites in een luchtdichte voorraaddoos, of vries eventueel een deel in voor later.
En voilà, je verantwoorde snack is klaar.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties