Over dit recept...
Laatst maakte ik magnum pops voor mijn dochters. En terwijl zij hiervan smikkelden knabbelde ik op een bliss ball. Je weet wel...zo'n gezond balletje van dadels en noten.
Ondanks dat de balletjes heerlijk waren had ik eigenlijk ook wel trek in een magnum pop.
En toen kwam de magische optelsom. Waarom maakte ik van mijn bliss balls niet ook zoiets!
Dus ik ging aan de slag...
Ik stak de balletjes in een jasje van pure chocolade. Ik koos daarbij voor een reep met minimaal 70% cacao. Maar je kunt natuurlijk ook sterker gaan als je dit lekker vindt. Hoe puurder de chocola, des te minder de schade.
Ik drukte de balletjes in een ijsjes mal en voilá...de geboorte van mijn eigen verantwoorde Bliss Pops was een feit!
Jij kunt deze natuurlijk ook maken. Kijk snel wat je hiervoor nodig hebt.
Ingrediënten
Voor 10 stuks
- 125 gram medjoul dadels (zonder pit)
- 50 gram pistache noten
- 50 gram cashewnoten
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 eetlepel cacao poeder
- 1 a 2 eetlepels water
- Siliconen ijsjes mal
- 10 ijsstokjes
Dip en decoratie
- 200 gram pure chocola (minimaal 70%)
- Handvol hele pistachenoten
- Handvol fijngemalen pistachenoten
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain marie, of heel voorzichtig in de magnetron.
- Schenk de chocola over naar een sausfles en breng een laagje aan op de bodem van de ijsjes mal. Zorg dat ook de zijkanten bedekt zijn.
- Bewaar de rest van de fles met chocola in een kom met heet water zodat het vloeibaar blijft.
- Zet de ijsjes mal dan ongeveer 10-15 minuten in de vriezer tot de chocola helemaal gestold is.
- In een keukenmachine maal je alle ingrediënten voor de vulling tot een dikke pasta (behalve het water).
- Voeg 1 eetlepel water toe om de pasta wat meer binding te geven. Voeg ook een tweede eetlepel toe als dit nodig is. Wanneer je makkelijk bolletjes kunt draaien is de pasta klaar.
- Druk steeds een bolletje van de pasta plat in de holtes van de ijsjes mal. Zorg ervoor dat je bovenop een randje vrijhoud voor de chocola.
- Steek voorzichtig de ijsstokjes via de kleine gleuf door de pasta en druk weer een beetje plat.
- Spuit dan de bovenkant op met nog wat chocolade en klop voorzichtig op de mal om de chocolade strak te verspreiden.
- Zet de mal weer voorzichtig in de vriezer en laat weer 10-15 minuten opstijven.
Haal de Bliss Pops dan heel voorzichtig uit de mal en decoreer ze met wat sliertjes chocola, de gemalen pistachenoten, en de hele pistachenoten.
En dan...smullen maar!
Reactie plaatsen
Reacties