Chicken Korma met rijst en Tomaat-komkommer salsa

Gepubliceerd op 17 oktober 2024 om 10:02

Over dit recept...

Denk aan een simpel gerecht dat erg lekker is, en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat. Dat is absoluut het geval met deze Chicken Korma met rijst en Tomaat-komkommer salsa!

Chicken Korma is een gerecht uit de Noord-Indiase keuken. Er wordt gebruikgemaakt van een milde zoete saus op basis van yoghurt, ui, cashewnoten, amandelen, saffraan en aromatische kruiden. Uiteraard ook zelf te maken, maar met de kant-en-klare Korma Indian Cooking Sauce van Tilda ben je nog sneller klaar. Je hoeft de saus alleen nog maar op te warmen. Ik koos in dit recept voor een toevoeging van kip, maar je kunt het gerecht ook makkelijk vegetarisch maken door de kip te vervangen voor paneer.

Serveer de Chicken Korma over een luchtige Tilda Pure Original Basmatirijst met een snufje gedroogde fenegriek. Dit maakt de rijst extra speciaal. Voor een frisse noot maakte ik er ook een tomaat-komkommer salsa bij met gele puntpaprika, en een vleugje verse munt.

Ben je benieuwd naar hoe je dit gerecht maakt?
Kijk dan snel bij de ingrediënten, en maak vast je boodschappenlijst.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de Chicken Korma:

  • 4 kipfilets
  • 1,5 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 verpakking Korma Indian Cooking Sauce van Tilda
  • 1 ui in halve maantjes

 

Voor de Basmati rijst:

  • 350 gram Pure Original Basmati rijst van Tilda
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gedroogde fenegriek

 

Voor de Tomaat-komkommer salsa:

  • ½ komkommer in kleine blokjes
  • 2 Roma tomaten in kleine blokjes
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 eetlepel fijngesneden verse munt
  • Sap van een ½ citroen
  • Een mespunt zout

 

Bereidingswijze

  1. Reinig de kip zoals je dat zelf gewend bent en snijd de kipfilets eventueel in kleinere stukken.
  2. Marineer de kipfilets met het zout, de olijfolie, de azijn en de kruiden. Zet even apart.
  3. Snijd de ui in halve maantjes en zet ook apart.
  4. In een hapjespan verhit je een klein scheutje olijfolie (of een beetje boter) en bak je de kipfilets op medium vuur aan beide zijden goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze apart op een schoon bord.
  5. Voeg aan het kookvocht van de kipfilets de gesneden ui toe en fruit dit ongeveer een minuut tot de ui er glazig uitziet.
  6. Schenk er de Korma Indian Cooking Sauce bij en breng op zacht vuur aan het pruttelen. Stel de smaak eventueel bij met een snufje zout.
  7. Leg dan de kipfilets weer terug in de pan en schep er de saus overheen. Dek de pan af en laat nog een minuut of 5 pruttelen.
  8. In de tussentijd bereid je de rijst volgens de instructies op de verpakking en voeg je het zout en de gedroogde fenegriek toe aan het kookwater.
  9. Zet het vuur van de kip af en laat afgedekt staan voor later.
  10. Snijd de tomaat, de komkommer en de puntpaprika in kleine blokjes. Snijd ook de verse munt fijn. Meng dit samen in een kommetje.
  11. Knijp een halve citroen boven de kom uit en voeg er een snufje zout aan toe, meng opnieuw goed. Zet dan ook even apart voor later.
  12. Wanneer de rijst klaar is kun je de borden opmaken.
  13. Schep een hoeveelheid rijst naar wens op een bord, en snijd de kipfilets in plakjes. Leg de gesneden kipfilet op de rijst en schep er wat van de saus overheen.
  14. Schep er ook wat eetlepels van de tomaat-komkommer salsa overheen en klaar.

 

Serveer direct en geniet van een makkelijke, maar o zo lekkere maaltijd.

 

Eet smakelijk!