Kipstoof met groenten en aardappel

Gepubliceerd op 30 oktober 2024 om 06:30

Over dit recept...

De dagen worden al snel korter, dat betekent dat de tijd van lekker warm en knus binnen zijn is begonnen. Daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Samen met een bordje comfortfood aan tafel om te genieten van herfstige smaken.

Dat het belangrijkste ingrediënt van lekker eten liefde is, is duidelijk. Maar het kookgerei dat je helpt bij het maken van alle heerlijke gerechten is net zo belangrijk. Want hoe fijner het gereedschap, hoe mooier het kunstwerk.

Dat kan ik uit eigen ervaring bevestigen voor de Bourgogne braadpannen van BK Cookware. Ik wil ook eigenlijk niet meer zonder deze veelzijdige pan die helemaal voldoet aan de slogan ‘Gemaakt voor het leven’.

En als je benieuwd bent naar hoe je met jouw nieuwe Bourgogne braadpan deze heerlijke Kipstoof met groenten en aardappel maakt, bekijk dan snel het recept...

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 kipdrumsticks
  • 6 kleine aardappels
  • 3 kleine wortels
  • 2 puntpaprika’s
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 laurierbladen
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kipbouillonblokje
  • 300 ml tomatensaus
  • 200 ml water
  • Een handvol peterselie

 

Bereidingswijze

  1. Reinig de kipdrumsticks zoals je dit gewend bent en prik er met een scherp mesje gaatjes in. Leg ze in de Bourgogne braadpan.
  2. Voeg aan de kip het zout, de kruiden, de olijfolie, de azijn, het bouillonblokje en een gesnipperde ui toe. Meng dit heel goed zodat alle kipdrumsticks gekruid zijn, zet even apart om te marineren.
  3. In de tussentijd was je alle groenten en de aardappels, en snijd je ze in grove stukken. De wortel mag in plakjes zodat het sneller gaart.
  4. Voeg de boter aan de kip toe en zet de pan op het vuur. Start op hoog vuur en bak de kip rondom een beetje bruin.
  5. Nu mogen ook de gesneden aardappel en de groenten erbij, samen met de laurierbladeren. Roerbak een minuut mee met de kip.
  6. In een maatbeker meng je de tomatensaus met het water en schenk dit bij de kip. Even goed omroeren, en dan met deksel op de pan op medium vuur aan de kook brengen.
  7. Zodra de tomatensaus begint te pruttelen zet je het vuur laag en leg je het deksel een beetje schuin op de pan zodat er een kiertje open blijft. Laat alles nu nog een minuut of 25 rustig pruttelen.
  8. Je kunt de kipstoof met rijst serveren. Dit kun je tijdens het pruttelen van de stoof gelijk maken.
  9. De kipstoof is klaar, en de saus is nu wat ingedikt. Tijd om van dit heerlijke gerecht te gaan genieten.
  10. Snijd de peterselie fijn en strooi dit over de kipstoof.

 

Schep een mooi bordje op met rijst, en hier bovenop natuurlijk de Kipstoof met groenten en aardappel.

Eet smakelijk!