Over dit recept...
Eerder deelde ik het recept voor de kruidige kip curry met jullie. Maar dit is natuurlijk net zo lekker met vis. Wij wisselen het thuis graag af.
Deze Curry heb je zo op tafel, en het mooie is dat je de kruidenmix zelf kunt samenstellen. Dus geen pakjes en zakjes.
Ingrediënten
Voor de marinade
- 500 gram pangasius/tilapia filet in blokjes gesneden
- 1 tsp kurkuma poeder
- 1tsp garam massala kruiden
- 1 tsp gemalen komijn
- 1 tsp zout
- 1 cup griekse yoghurt
Meng alles met de vis en laat dit ongeveer 20 minuten rusten.
Voor de Curry
- 4 tbsp olijfolie
- 1 ui gesneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 ½ tsp gemberpasta
- 2 tsp garam massala kruiden
- 1 tsp gemalen komijn
- 1 tsp kurkuma poeder
- ¼ tsp gemalen kardemom
- ¼ tsp paprikapoeder
- ¼ tsp kaneel
- ½ cup kokosmelk
- 2 cups gepelde tomaten in blokjes
- 1 blik kikkererwten
- Gesneden wortel (hoeveelheid naar wens)
- Tuinerwten (hoeveelheid naar wens)
- Zout naar wens
Bereidingswijze
- In een hapjespan voeg je de olijfolie, gesneden ui, knoflook, en gemberpasta toe en fruit alles. Hierna voeg je ook de garam massala kruiden, kurkuma, kardemom, paprikapoeder, en kaneel toe. Mix alles al roerend.
- Doe nu de gemarineerde vis erbij en roerbak dit ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur met de kruiden.
- Voeg de gepelde tomaten in blokjes toe en laat alles ongeveer 10 minuten op zacht vuur pruttelen (deksel op de pan).
- Doe de kokosmelk erbij samen met de kikkererwten, wortel, en tuinerwten. Roer dit goed en laat weer ongeveer 5 minuten pruttelen (deksel op de pan).
Je Kruidige Vis Curry is klaar!
Ik serveer dit graag samen met zilvervliesrijst.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties