Over dit recept...
Als je het over lekker hebt dan hoort dit recept hier absoluut bij. Oorspronkelijk wordt dit met de gewone aardappel gemaakt, maar om er toch wat koolhydraten vanaf te halen heb ik deze vervangen voor de zoete aardappel. Wel zal het eerder vallen in de categorie ‘cheatmeals’, maar dat maakt het een perfect bijgerecht voor het weekend of voor de feestdagen. Aan de slag!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels
- 150 gram gebakken baconreepjes
- 1 cup zure room
- ¼ cup melk
- 2 tbsp gesmolten boter
- ½ tsp zout
- ¼ tsp zwarte gemalen peper
- ½ cup geraspte cheddar
- ½ cup geraspte mozzarella
- 8 stengels salade ui in ringetjes gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Was de zoete aardappels en prik er wat gaatjes in met een vork.
- Leg de zoete aardappels op een bakplaat in de oven en pof ze in ongeveer 45 minuten. Je kunt tussendoor controleren of ze gaar zijn door er met een satéstokje in te prikken. Als je het stokje er heel gemakkelijk in kunt steken zijn ze gaar.
- In de tussentijd bak je de baconreepjes knapperig in een koekenpan. Het is niet nodig om extra olie of boter toe te voegen. Zet de baconreepjes apart.
- Wanneer de zoete aardappels klaar zijn laat je ze ongeveer 10 minuten afkoelen.
- Snij ze daarna in de lengte doormidden zodat ze als een boek openvallen.
- Schep met een lepel een holte in beide zijden en doe de inhoud in een kom.
- Voeg de zure room, de boter, het zout, de peper, de geraspte kazen, de helft van de gesneden salade ui, de helft van de baconreepjes, en de melk toe.
- Prak dit luchtig door elkaar met een vork.
- Vul nu de holtes van de zoete aardappel weer met dit mengsel en bestrooi de gevulde zoete aardappels met de rest van de baconreepjes en de geraspte kaas.
- Zet alles weer in de oven en bak nogmaals ongeveer 15 minuten tot de kaas mooi gesmolten is.
- Als laatste strooi je de overgebleven salade ui er overheen en klaar. De gevulde zoete aardappels kunnen geserveerd worden.
Geniet van deze heerlijke lekkernij!
Reactie plaatsen
Reacties