Over dit recept...
We kennen allemaal van die dagen waarop we net wat tijd tekort komen om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Op dat soort momenten wil ik het toch zo gezond mogelijk houden en kies ik voor balans. Met dit gerecht bijvoorbeeld heb ik gekozen voor een kant en klare pastasaus, maar dan wel in combinatie met andere verse ingrediënten.
Het fijne van deze one pot pasta is precies wat de naam zegt. Je kunt het hele gerecht maken in 1 zelfde pan. Dat scheelt ook weer wat afwaswerk. Daarnaast is het zo ontzettend lekker om de pasta direct in de saus gaar te koken. Wat ook heerlijk is, is dat de grote pastaschelpen zichzelf vullen met de pastasaus.
Dus snel, zo gezond mogelijk, en super lekker!!!
Op mijn Instagram pagina kun je de "stap voor stap" bekijken in de uitgelichte map Dagelijkse gerechten.
Dit heb je nodig…
Ingrediënten
- 500 gram grote pastaschelpen
- 2 potjes pastasaus met basilicum van 600 gram
- 400 gram grote wok garnalen
- 200 gram gerookte zalmblokjes
- 100 gram groene aspergetips gesneden
- Handvol zwarte lijven door de helft gesneden
- Handvol kalamata olijven door de helft gesneden
- 1 grote vleestomaat in blokjes gesneden
- Handvol verse basilicum in reepjes gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels kappertjes
- ½ ui gesnipperd
- 1 groot glas water
- Een scheutje plantaardige room
- ½ theelepel knoflookpoeder (maatschepje)
- ½ theelepel zout (maatschepje)
- Snufje cayennepeper
- Scheut olijfolie
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas (maatschepje)
Bereidingswijze
- In een grote pan (ik heb een wokpan gebruikt) verwarm je een flinke scheut olijfolie
- Doe hier de garnalen bij en het zout. Roerbak dit tot de garnalen roze zien.
- Voeg dan de gesneden aspergetips toe en roerbak ongeveer 5 minuten mee.
- Schep de garnalen en de aspergetips uit de kom en zet even apart in een kommetje.
- In het overgebleven kookvocht strooi je de kappertjes en de gesnipperde ui.
- Laat dit een paar minuten al roerend pruttelen en druk de kappertjes een beetje plat zodat ze nog meer smaak loslaten.
- Giet er nu de pastasaus bij, en een groot glas water. Proef en stel eventueel de smaak wat bij met zout of de andere kruiden.
- Voeg ook het scheutje plantaardige room toe.
- Dek de pan af en breng de pastasaus aan de kook. Voeg dan de pastaschelpen toe. Het is de bedoeling dat ze voldoende ondergedompeld zijn in de saus. Als dit niet zo is kun je wat extra water toevoegen. Roer de pasta voorzichtig om in de saus.
- Kook de pasta gaar in de pastasaus en roer af en toe om zodat de pasta niet aan de bodem of aan elkaar blijft plakken.
- Wanneer de pasta bijna gaar is voeg je de gesneden tomaat en de gehalveerde olijven toe. Meng alles weer en laat weer even pruttelen met het deksel op de pan.
- Voeg dan de aspergetips en de garnalen weer toe en meng weer.
- Doe er ook de zalmblokjes bij en de Parmezaanse kaas.
- Als laatste strooi je er de gesneden verse basilicum overheen.
- Schep weer goed om en klaar!
Serveer de pasta in een mooi diep pastabord en garneer met nog wat Parmezaanse kaas en een takje verse basilicum.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties