Over dit recept...
De lekkerste kip spiesjes komen naar mijn mening natuurlijk van de barbecue. Helaas zijn de weersomstandigheden niet altijd zo gunstig dat je de barbecue ook echt aansteekt. En omdat ik deze kip spiesjes toch graag het hele jaar door eet maak ik ze vaak in een grillpan. Door de grill streepjes heb ik toch een beetje het barbecue gevoel.
Een lekker gekruide marinade mag dan niet ontbreken. Ik heb verschillende soorten marinades maar deze keer is het een marinade met gember geworden. Ik heb de kip de avond ervoor al gekruid zodat de smaken goed intrekken. Dit kun je natuurlijk ook op een later moment doen, maar liever niet korter dan een uur van te voren.
Heb je geen grill pan? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in een normale koekenpan of hapjespan bakken.
En zo maak je ze…
Ingrediënten
- 3 grote kipfilets in blokjes gesneden
- 100 ml olijfolie
- 1 halve ui in vierkantjes gesneden
- ½ rode paprika in vierkantjes gesneden
- ½ groene paprika in vierkantjes gesneden
- 1 theelepel geraspte gember (maatschepje)
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels ketjap manis (maatschepje)
- ½ theelepel gemalen komijn (maatschepje)
- ½ theelepel paprikapoeder (maatschepje)
- 1 theelepel zout (maatschepje)
- Een klein scheutje witte azijn
- Satéstokjes
Bereidingswijze
- Maak de kipfilets schoon en snij het met een scherp mes in blokjes.
- In een grote kom doe je alle andere ingrediënten, behalve de paprika’s en de ui, en meng dit goed tot een papje
- Doe er de kipfilet blokjes bij en schep alles goed door elkaar zodat de marinade zich goed verspreid over de kipfilet.
- Marineer de kipfilet het liefst een dag van te voren, en anders minimaal 1 uur van te voren. Zet het in de koelkast.
- Wanneer het zover is snij je de paprika’s en de ui in vierkantjes en pak je de kipfilet en de satéstokjes erbij.
- Rijg om en om de blokjes kipfilet, de ui, en de paprika op het satéstokje tot alles op is. Leg de spiesjes op een apart bord en zet de pan vast op het vuur.
- Wanneer de grill pan heet genoeg is leg je steeds maximaal 4 spiesjes tegelijk in de pan.
- Draai de spiesjes regelmatig om zodat elke kant goed kan garen. Het duurt ongeveer 15-20 minuten voor de spiesjes goed gaar zijn. Controleer altijd even met een vork of prikker of de binnenkant van de kipfilet.
Als het goed is heb je nu een mooi stapeltje met heerlijke spiesjes.
Ik serveerde ze met zoete aardappel frietjes, maar ze kunnen ook heerlijk met een portie rijst.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties