Over dit recept...
Een echte klassieker dit heerlijke broodje bal. Ik heb er een nieuwe draai aan gegeven. Gemaakt van kipgehakt met verschillende kruiden. Ik heb (zelfgemaakte) broodjes goed gevuld met de balletjes en natuurlijk veel rauwkost.
Of brood als avondeten kan? Wat mij betreft zeker als het om zo'n broodje gaat.
Serveer het met een lekkere soep naar wens.
Dit heb je er voor nodig...
Ingrediënten
- 500 gr kipgehakt
- 1 kleine ui gesnipperd
- Een halve rode paprika fijngesneden
- 2 theelepels kipkruiden
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- Een snufje cayennepeper
- 5 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook geperst
Voor de broodjes:
- Broodjes naar wens (5 á 6)
- Honingmosterd
- Magere mayonaise (bijvoorbeeld op basis van yoghurt)
- Rauwkost naar wens
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de andere ingrediënten en kneed met de hand goed door elkaar.
- Rol kleine balletjes (golfbal) en leg ze even apart op een bord met bakpapier.
- In een hapjespan voeg je een beetje boter toe. Verwarm dit voldoende om in te bakken.
- Voeg dan de balletjes toe. Ze mogen er allemaal in als het in je pan past.
- Bak de balletjes rondom bruin en dek dan af met het deksel. Laat de balletjes ongeveer 5-10 minuten sudderen.
- Haal het deksel weer van de pan en bak dan nog even rondom op hoog vuur tot het kookvocht grotendeels verdampt is. Je houdt dan alleen jus over.
- De balletjes zijn klaar. Zet ze even apart.
- Was en snij je rauwkost.
- Verwarm je broodjes eventueel een beetje in een rooster of koekenpan. Snij ze open en besmeer beide zijden met een beetje honingmosterd.
- Druppel er ook wat van de jus overheen en beleg de bodem met wat sla.
- Snij de gehaktballetjes doormidden en leg ze op de sla, gevolgd door een beetje mayonaise en de rauwkost.
- Leg de broodjes op een mooie grote schaal en serveer eventueel met een heerlijk soepje.
Dat wordt smullen...
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties