Over dit recept...
En of ik de smaak te pakken heb!
Sinds ik mijn eigen granola maak wil ik niets anders meer. De smaak van versgebakken granola is echt zo lekker.
Met een goed basisrecept kun je veel kanten op. Zo maakte ik deze keer Peanutbutter Granola met Witte Chocolade. Die viel heel goed in de smaak hier thuis.
Crunchy, minder onnodige toevoegingen, en het blijft lang vers als je het in een luchtdichte voorraadpot bewaart. Dat wil zeggen...als de granola niet direct verslonden wordt.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 140 gram gemengde en ongezouten noten (een beetje gestampt)
- 1,5 theelepel kaneel
- 3 eetlepels agavesiroop
- 80 ml zonnebloemolie
- 25 gram gepofte quinoa
- Een snufje zout
- 200 gram pindakaas
- Witte chocolade druppels of stukjes (hoeveelheid naar wens)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden, boven en onder.
- In een grote kom doe je alle droge ingrediënten bij elkaar en meng dit. Behalve de chocolade, die bewaar je voor het laatst.
- Doe er dan de agavesiroop, pindakaas, en olie bij en meng nogmaals tot het aan elkaar plakt en klonterig is.
- Strooi het uit op een bakplaat en verspreid gelijkmatig.
- Bak de granola in ongeveer 30 min krokant. Schep het elke 10 minuten even om.
- Neem de bakplaat uit de oven en laat de granola helemaal afkoelen .
- Meng er als laatste de witte chocolade doorheen.
- Bewaar de granola in een luchtdichte voorraadpot en geniet er de komende dagen van.
En klaar is je homemade granola. Heerlijk door een bakje yoghurt.
Eet smakelijk!