Over dit recept...
Niets is 100% gezond, maar we zoeken wel naar zo verantwoord mogelijke opties. Vooral wanneer het snacks betreft.
Dan ben je met deze skinny blueberry muffins aan het juiste adres. Door wat calorierijke ingrediënten te vervangen voor wat minder bewerkte varianten kom je al een eind.
Ik eet de muffins graag als ontbijt of middag tussendoortje.
Super lekker en makkelijk in te vriezen voor een volgende keer.
Lust je geen blauwe bessen? Vervang ze dan voor ander fruit of misschien wel noten.
Je kunt het naar eigen wens invullen.
Maar nu….tijd voor het recept!
Ingrediënten
Voor 12 stuks
-
260 gram volkoren bloem
-
80 gram kokosbloesemsuiker
-
1 eetlepel bakpoeder
-
½ theelepel zout
-
½ theelepel kaneel
-
250 gram griekse yoghurt
-
120 ml plantaardige melk (amandel, haver, etc.)
-
1 theelepel amandelextract
-
2 grote eieren
-
60 ml honing
-
120 ml zonnebloemolie
-
300 gram blueberries (blauwe bessen)
Extra:
-
Muffin bakvorm voor 12 stuks
-
Papieren baking cups
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Zet de bakvorm met de papieren baking cups vast klaar.
-
In een grote kom meng je bloem, suiker, bakpoeder, zout, en kaneel.
-
In een andere kom meng je de yoghurt, melk, amandelextract, eieren, de zonnebloemolie en honing.
-
Voeg dan al kloppend het bloemmengsel in delen bij het natte deel en roer tot een dik beslag.
-
Strooi er de blueberries bij en vouw ze voorzichtig door het beslag zodat ze niet barsten. Anders krijg je een paars beslag.
-
Schenk dan het beslag gelijkmatig over de holtes in de bakvorm en zet in de oven.
-
Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer dit altijd door met een prikker in het midden van de muffin te steken. Als de prikker droog terug komt is het beslag gaar.
-
Haal de bakvorm uit de oven en laat de muffins volledig afkoelen.
En dan is het tijd om te genieten.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties