Over dit recept...
Een zondagsontbijtje, daar heb ik elke dag wel zin in. Maar heb ik er ook de tijd voor?
Nee, helaas niet. Maar met dit ontbijtrecept kun je wel heel goed doen alsof.
Je kunt het namelijk ook prima van te voren maken en er een paar dagen van genieten. Al betwijfel ik of het je gaat lukken. Want van een lekker warme en knapperige crumble blijf je eten.
Ik heb gekozen voor een combi van banaan en appel, op smaak gebracht met honing en een snufje kaneel. Zo ontzettend lekker! En de geur die het verspreidt tijdens het bakken is echt hemels.
Krijg je er al trek van?
Dan is hier het recept...
Ingrediënten
Voor 4 porties
-
6 kleine zoete appels in blokjes gesneden
- 2 rijpe bananen in grove plakken
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- Een mespuntje zout
Voor de crumble:
-
180 gram muesli naar wens (Ik koos deze: Honey & Nuts Muesli)
- 1 eetlepel honing
- Een snufje kaneel
- Een snufje zout
- 4 eetlepels plantaardige olie
Extra:
- Evt. wat frambozen en blueberries ter decoratie bij het opdienen
- Yoghurt of kwark
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 200 graden, onder en boven warmte
- Schil en snij het fruit en meng het met alle erbij genoemde ingrediënten.
- Schep het fruit over naar een ovenschaal van ongeveer 20x20 cm en verspreid het over de hele oppervlakte.
- Meng dan de muesli en de erbij genoemde ingrediënten en mix het tot je grove chunks hebt.
- Verdeel dit dan weer gelijkmatig over het fruit en dek de schaal af met een vel aluminiumfolie.
- Bak de crumble in ongeveer 60 minuten klaar, waarvan de laatste 10 minuten zonder folie zodat de muesli krokant en goudbruin bakt.
- Als de crumble klaar is laat je het ongeveer 20-30 minuten afkoelen en klaar. Serveer het over een heerlijke romige yoghurt of kwark en strooi er voor meer kleur wat frambozen en blueberries overheen.
En als je echt spannend wilt zijn kun je het ook met een bolletje vanille ijs serveren als dessert.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties