Panna Cotta met Speculoos

Gepubliceerd op 13 december 2022 om 17:30

Over dit recept...

Panna Cotta met Speculoos.

Een heerlijke combinatie tussen romig en kruidig.
Perfect voor feestelijke momenten. En het allerfijnste is nog dat je echt geen tovertrucs uit de kast hoeft te trekken. Dit is zo makkelijk te maken dat iedereen ermee aan de slag kan.

Ook is het fijn dat er simpele ingrediënten in gaan die je waarschijnlijk toch al in huis hebt.

Snel, lekker, en feestelijk dus. Aan de slag!

Dit heb je nodig voor 4 ruime porties…

Ingrediënten

Voor de panna cotta

  • 300 ml slagroom
  • 100 volle melk
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 theelepel vanille extract

 

Voor de speculoos bodem en topping

  • 14 gemalen speculoos koekjes
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 3 eetlepels speculoos pasta
  • 2 á 3 eetlepels warme slagroom

 

Ter decoratie

  • 4 speculoos koekjes
  • Een paar takjes aalbessen


Bereidingswijze

  1. Maal de speculoos koekjes met de boter tot het de structuur van vochtig zand heeft.
  2. Neem 4 glazen schaaltjes naar keuze en bedek de bodem met ongeveer 2 á 3 eetlepels van de koekkruimels. Verspreid dit over de hele bodem en druk een zachtjes aan. Laat ze nu even staan. (houd wat kruimels over ter decoratie)
  3. Neem een steelpannetje en doe hier de slagroom, vanille extract, en de suiker in. 
  4. Breng de slagroom op een zacht vuurtje aan de kook en roer regelmatig.
  5. Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.
  6. Wanneer de slagroom licht borrelt zet je het vuur af en voeg je de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer totdat de gelatine volledig opgelost is.
  7. Neem een zeef en giet hier doorheen het slagroommengsel over de koekbodem. Schenk tot ongeveer 2/3 vol en zet de schaaltjes dan afgedekt met plastic folie in de koelkast. Laat dit minimaal 3 uur opstijven voordat je de topping toevoegt.
  8. Wanneer de panna cotta een vaste vorm heeft bereid je de speculoos topping. Meng hiervoor de speculoos pasta met de warme room en roer tot het iets vloeibaar is. Voeg als het nodig is wat meer room toe.
  9. Schenk de speculoos pasta dan over de panna cotta en zet het dan opnieuw in de koelkast en laat weer ongeveer 1 uur opstijven.
  10. Voor de finishing touch decoreer je de desserts met een een speculoos koekje, de koekkruimels, en een takje met aalbesjes.

 

Het dessert is klaar om direct geserveerd te worden.

 

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.